Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek op eerste letter

m

meternummer

Het meternummer (voor elektriciteit of gas) bestaat uit een reeks van 6 tot 8 cijfers en wordt gebruikt om die meter te identificeren. Het nummer bevindt zich op de meter zelf.

meteropening

Zodra je een contract hebt afgesloten met een energieleverancier, stuurt de leverancier de aanvraag om de meter(s) te openen door naar je netbeheerder. Deze zal contact met je opnemen om een afspraak te maken om je meter(s) te openen.

meteropname

Als je je meterstand opneemt, kan je je werkelijke elektriciteits- of gasverbruik kennen en zo het bedrag van je jaarlijkse regularisatiefactuur vaststellen. Als je een communicerende meter hebt, wordt je meterstand automatisch op afstand afgelezen. Heb je geen communicerende meter, dan moet je je meterstand manueel doorgeven.

micro-warmtekrachtkoppeling

Micro-warmtekrachtkoppeling (micro-WKK voor micro ‘Combined Heat and Power’) is een warmtekrachtkoppelingssysteem met een zeer laag elektrisch vermogen (minder dan 36 kilowatt).

micro-zuignap

De micro-zuignap is een kanaal dat tussen de wandketel en de muur wordt geplaatst en bestaat uit twee cilinders, waarvan de ene de lucht aanvoert die wordt gebruikt voor de verbranding en de andere de gassen van deze verbranding aanzuigt en rechtstreeks naar de buiten kant van de woning afvoert.

microprocessor

Een microprocessor is een informatieverwerkende eenheid die bestaat uit geïntegreerde schakelingen die voldoende geminiaturiseerd zijn om in een enkele doos te worden gegroepeerd. Tegenwoordig bevatten veel apparaten microprocessoren – verwarming, airconditioning, enz. – zodat ze elektronisch kunnen worden afgesteld.

mijn account

Op de website van TotalEnergies is je Klantenzone je persoonlijke ruimte, waar je gemakkelijk je klantenaccount kunt beheren. Je kan bijvoorbeeld je facturen betalen, je meterstanden doorgeven, je voorschot aanpassen, enz.

milieuvoetafdruk

De milieuvoetafdruk, ook wel de ecologische voetafdruk genoemd, is een schatting van het grondoppervlak dat nodig is om de mensheid te onderhouden Deze meet dus de druk die de mens op de planeet uitoefent.

MOZA-regularisatieformulier

De MOZA-procedure (Move Out Zonder Afspraak) is een regularisatieprocedure die door de distributienetbeheerder (DNB) wordt ingesteld wanneer er voor een adres geen leverancier meer is. De DNB neemt vervolgens per brief en/of e-mail met een regularisatieformulier contact op met de nieuwe bewoner (of eigenaar) en vraagt hem de situatie te regulariseren door een energiecontract af te sluiten met de leverancier van zijn keuze of door de meter af te sluiten.

multi-zone programmer

Met deze verbonden thermostaat kan je de verwarming in verschillende vooraf gedefinieerde zones van de woning anders instellen, afhankelijk van de specifieke behoeften in deze zones (activiteiten die er plaatsvinden en tijdstippen).

mystery switch

Er is sprake van een mystery switch als de gegevens van twee naburige tellers per ongeluk zijn omgedraaid: het tellernummer en de EAN-code van persoon A zijn eigenlijk die van persoon B en omgekeerd. Dit soort fouten komt vaak voor wanneer mensen verhuizen of veranderen van energieleverancier.