Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek op eerste letter

i

IBAN

IBAN is de afkorting voor "International Bank Account Number", het internationaal systeem voor het nummeren van bankrekeningen. Je IBAN-nummer is dus het nummer van je bankrekening.

individuele zonneboiler (CESI)

Een individuele zonneboiler (CESI) is een toestel dat wordt gebruikt om sanitair water in een woning te verwarmen. Het bestaat uit een zonnepaneel dat zonnestraling omzet in energie om water te verwarmen, en een boiler om het op te slaan.

ingebrekestelling

Een ingebrekestelling is een laatste schriftelijke herinnering aan de ontvanger om zijn verplichting (bijvoorbeeld de betaling van een factuur) binnen een bepaalde termijn na te komen.

injectie

Elektriciteit injecteren betekent dat je de overtollige elektriciteit die je zelf opwekt - bijvoorbeeld met een fotovoltaïsche installatie - en die je niet verbruikt, op het net plaatst dat gewoonlijk wordt gebruikt voor de distributie ervan.

inkomensgarantie voor ouderen (IGO)

De inkomensgarantie voor ouderen (IGO) is een uitkering die wordt toegekend aan 65-plussers die niet over voldoende middelen beschikken.

isobutaan

Isobutaan is een koolwaterstofgas dat wordt gebruikt als drijfgas (spuitbussen), als oplosmiddel (schoonmaakproducten) of als koelmiddel in bijvoorbeeld koelkasten en diepvriezers.