Overslaan en naar de inhoud gaan
Wat gebeurt er als ik mijn facturen niet betaal of mijn energiefacturen vergeet te betalen

Wat gebeurt er als ik mijn facturen niet betaal of mijn energiefacturen vergeet te betalen

In het kort

Je betaalt je energiefacturen best vóór de vervaldatum om herinneringen en extra kosten te vermijden. Kies voor je gemoedsrust voor een domiciliëring of neem contact met ons op om een oplossing te zoeken. 

Het is belangrijk om je energiefactuur vóór de vervaldatum te betalen, want zo vermijd je dat je een herinnering of zelfs een ingebrekestelling ontvangt - wat extra kosten met zich meebrengt. 
 

Extra kosten

Als je je gas- en/of elektriciteitsfactuur niet betaalt, vergeet te betalen of te laat betaalt - dat wil zeggen na de vervaldatum op de factuur - ontvang je van ons een herinnering.  

En als je nog steeds niet reageert, sturen wij je 15 werkdagen na de 1ste herinneringsbrief een ingebrekestelling. De kosten van een herinnering bedragen 25 euro, die worden toegevoegd aan het bedrag van je volgende voorschotfactuur.  
 

De juiste oplossing 

Als je de betaling niet op tijd kan uitvoeren, neem dan snel contact met ons op zodat we samen een oplossing kunnen vinden.  

Een andere optie om zorgen te voorkomen: kies voor een domiciliëring, die je kan activeren via Mijn klantenzone. Vergeet niet dat je deze domiciliëring ook enkel voor de betaling van je voorschotfacturen kan activeren, en je afrekeningsfactuur, die betaal je dan per overschrijving. 

 

 

Afbeelding
image

 

 

Afbeelding
image

 

 

Afbeelding
image

 

 

Afbeelding
image

Nog steeds hulp nodig?