Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek op eerste letter

h

Herinneringskosten

De herinneringskosten zijn administratieve kosten die TotalEnergies in rekening brengt voor het versturen van een herinneringsbrief wegens laattijdige betaling van een factuur of niet-naleving van een afbetalingsplan.

Hernieuwbare energie (RE)

Hernieuwbare energie (of RE) is energie die wordt opgewekt uit bronnen die zich op natuurlijke wijze voortdurend vernieuwen, in een hoger tempo dan hun verbruik.

hoge temperatuur-warmtepomp (HT)

Bij een hoge temperatuur-warmtepomp (WP) schommelt de temperatuur van de warmteoverdrachtsvloeistof die in het retoursysteem circuleert tussen 55°C en 65°C. Dit systeem wordt vaak gebruikt om de woning te verwarmen en warm water te produceren.

Hoogspanning

Hoogspanning is een elektrische spanning van meer dan 1000 volt wisselspanning en 1500 volt gelijkspanning.

Houtpellets

Houtpellets zijn een verwarmingsbrandstof in de vorm van kleine cilinders (15 tot 25 mm lang) met een diameter van een paar millimeter (maximaal 8 mm). Zij worden gemaakt door het samenpersen van resten, spaanders en zaagsel van hard- of zachthout uit de houtindustrie.

houtspaanders

Houtspaanders zijn een verwarmingsbrandstof in de vorm van snippers (kleine stukjes hout van 2 tot 5 cm lang), die verkregen worden door het vermalen of versnipperen van takken of afvalhout.

Hydro-accumulatie

Via hydro-accumulatie kan het buffervat de overtollige energie, die door een houtgestookte ketel opgewekt is en tijdelijk niet nodig is voor het verwarmingscircuit, optimaal absorberen en deze warmte vervolgens afgeven aan het gebouw wanneer de ketel wordt uitgeschakeld.

Hydro-elektriciteit

Hydro-elektriciteit of hydro-elektrische energie is een hernieuwbare energiebron die hydraulische energie gebruikt om elektriciteit op te wekken: het zet de kinetische energie van de waterstroom om in mechanische energie door middel van een turbine en vervolgens in elektrische energie door middel van een dynamo.

Hygrostaat

Een hygrostaat is een elektromechanisch of elektronisch apparaat dat een luchtbevochtiger (of luchtontvochtiger) instelt volgens de gewenste vochtigheidsgraad.