Overslaan en naar de inhoud gaan
Hoe bereken ik de energieprijs voor mijn zaak?

Hoe bereken ik de energieprijs voor mijn zaak?

In het kort

Ga voor een schatting van je energiefactuur naar onze simulator en voer enkele gegevens in zoals je huidig verbruik. Dat kan je terugvinden op je laatste jaarafrekening.

Natuurlijk wil je als ondernemer een idee hebben van het bedrag van de energiefactuur voor je zaak voordat je beslist om klant bij ons te worden. Onze simulator is het ideale hulpmiddel om je snel een idee te geven. 

Je kent je huidige verbruik

Als je weet hoeveel energie je bedrijf nodig heeft, voer je de volgende gegevens in de simulator in:

  • je verbruik (in kWh) voor elektriciteit en/of gas
  • het aantal vestigingen en hun postcode (de taksen kunnen verschillen per gewest en distributienetbeheerder)
  • de type elektriciteitsmeter(s), want de tarieven kunnen verschillen per type (verschillende tarieven als het bijvoorbeeld een slimme meter is met verbruik en injectie afzonderlijk  voor zonnepanelen, of een terugdraaiende meter (enkelvoudig, tweevoudig ...)
  • of je zonnepanelen hebt, want ook dat heeft invloed op je verbruik.

Tip: bestaat je bedrijf al minstens een jaar? Je kan het werkelijke energieverbruik terugvinden op je laatste jaarafrekening. 

Je kent je huidige verbruik niet

Weet u niet precies hoeveel energie je verbruikt om je bedrijf te laten draaien, of wat dat verbruik zou kunnen zijn als je bedrijf groeit? Geen probleem. Onze simulator houdt hier ook rekening mee.

Beantwoord een aantal vragen

Klik op 'Nee' bij de vraag 'Ken je je verbruik?' en beantwoord een aantal vragen., zoals het type energie dat je verbruikt, of je zonnepanelen hebt, je sector enz. Deze parameters beïnvloeden je verbruik en dus de prijs van je energie.

Onze simulator zal dan  een zo nauwkeurig mogelijke schatting maken van uw jaarlijks energieverbruik.

Nog steeds hulp nodig?