Overslaan en naar de inhoud gaan
Wat is een energieovernamedocument, hoe gebruik ik het en waar vind ik het?

Wat is een energieovernamedocument, hoe gebruik ik het en waar vind ik het?

In het kort

Ga je binnenkort verhuizen naar een nieuwe woning? Regel de overname van de energie op je toekomstige adres door middel van een energieovernamedocument. Zo start je nieuwe energiecontract op de juiste datum. Download het hier.

Ga je binnenkort verhuizen naar een nieuwe woning? Regel de overname van de energie op je toekomstige adres door middel van een energieovernamedocument, kortweg EOD. Het formulier wordt best ingevuld en ondertekend door zowel jou als de persoon die uit de woning vertrekt.

Na gezamenlijk overleg vermelden jullie de exacte datum van de verhuis en de meterstanden op dat moment. Het originele energieovernamedocument houd je bij, een kopie stuur je per e-mail of post naar je energieleverancier. Uiteraard moet je dit ook doen voor de woning die je verlaat. 

We raden je sterk aan om het energieovernamedocument correct en volledig in te vullen. Dan is er later geen enkele discussie mogelijk over de meterstanden en verhuisdatum in je nieuwe energiecontract.

Download hier het energieovernamedocument.

Is jouw vorige of toekomstige woning uitgerust met een productie-installatie voor hernieuwbare energie? Gebruik dan deze versie. Daarin kun je de gegevens van een tweevoudige of bidirectionele teller vermelden.

Nog steeds hulp nodig?

Neem contact met ons op