Wat is een energieovernamedocument, hoe gebruik ik het en waar vind ik het?
Trek je van de ene woning naar een andere? Vul een energieovernamedocument in. Zowel de vertrekkende klant als de overnemer van het contract moeten het ondertekenen. Doe dat voor je oude én je nieuwe adres.
Ga je verhuizen naar een nieuwe woning? Regel de energieovername met behulp van een energieovernamedocument (EOD). Op die manier ben je zeker dat je je gas- en/of elektriciteitscontract correct beëindigt voor je oude woning en dat je tijdig energie geleverd krijgt op je nieuwe adres.
Waar vind ik een EOD?
Download het energieovernamedocument hier.
Beschikt je oude of nieuwe woning over een installatie voor de productie van hernieuwbare energie? Download hier de versie van het energieovernamedocument die past bij jouw situatie. Bij de meterstanden kan je de gegevens van een digitale of bidirectionele meter ingeven.
Wie vult het EOD in?
Je moet eigenlijk twee EOD’en invullen: één voor de woning die je verlaat en één voor de woning waar je intrekt. In beide gevallen dienen twee partijen het document in te vullen en te ondertekenen:
- Voor de woning die je verlaat, moet het EOD worden ingevuld en ondertekend door jou (de ‘vertrekkende klant’) en door de persoon die in je vroegere woning trekt (de ‘overnemer’).
- Voor de woning waar je intrekt, moet het EOD worden ingevuld en ondertekend door jou (de overnemer van het energiecontract) en door de vertrekkende klant (de vroegere huurder of de eigenaar van het pand).
Hoe vul ik het EOD in?
Op het EOD vermeld je het volgende:
- de verhuisdatum
- het adres waarop de verandering van toepassing is
- de EAN-code
- het meternummer
- de meterstanden op de datum waarop jullie samen het EOD invullen
- de gegevens over de vertrekkende klant
- de gegevens over de overnemer.
Wat doe ik daarna?
Bewaar altijd een exemplaar. Het komt mogelijk van pas bij een geschil. Alleen in dat geval bezorg je het ons.