Moet ik als eigenaar een energieovernamedocument invullen?
Je moet een energieovernamedocument invullen en mee ondertekenen als het energiecontract op jouw naam stond bij de komst van de huurder of als het op jouw naam zal staan bij zijn/haar vertrek.
Als eigenaar moet je in twee gevallen een energieovernamedocument invullen en ondertekenen samen met je nieuwe of vertrekkende huurder. Laten we ze even bekijken.
Je woning stond leeg of werd door jou bewoond
Als je woning leeg stond of door jezelf werd bewoond voor de komst van je nieuwe huurder, dan was jij de eigenaar van het elektriciteits- en/of aardgascontract gekoppeld aan het pand dat je bezit. Je moet daarom een energieovernamedocument invullen en ondertekenen samen met je nieuwe huurder:
- jij als ‘vertrekkende klant’
- de huurder als ‘overnemer’ van het energiecontract
Je woning blijft leeg of zal door jou worden bewoond
Als je woning onbewoond blijft of door jezelf zal worden bewoond na het vertrek van je huidige huurder, dan moet je het energiecontract overnemen en het EOD dus invullen en mee ondertekenen als ‘overnemer’.
Waarom moet je het energiecontract overnemen? Omdat elk toeleveringspunt een contract moet hebben, ook al wordt het tijdelijk niet bewoond. Als je geen contract hebt, dreigt je netbeheerder je meter te sluiten.
Wat als het EOD ingevuld is?
Heb je het EOD ondertekend – als vertrekkende klant of als overnemer? Bezorg ons het energieovernamedocument via het contactformulier in ‘Mijn klantenzone’ of via de chat. Bewaar altijd een exemplaar. Het komt mogelijk van pas bij een geschil.
Waar vind ik een EOD?
Download het energieovernamedocument hier.
Beschikt de woning waarvan je de eigenaar bent over een installatie voor de productie van hernieuwbare energie? Download hier de versie van het energieovernamedocument die past bij jouw situatie. Bij de meterstanden kan je de gegevens van een digitale of bidirectionele meter ingeven.