Overslaan en naar de inhoud gaan
TotalEnergies België - Grote bedrijven
Main navigation - Grande enterprises
Uw activiteit
Terug
Uw activiteit
Landbouw
Handel
Garage
Industrie
Syndici
Openbare werken
Vervoer
Uw behoeften
Terug
Uw behoeften
Mobiliteit
Alternatieve brandstoffen
Brandstoffen
Multi-energiekaarten
Ons netwerk
Gebouw
Pellets en stookolie
Groene elektriciteit en aardgas
Zonnepanelen
Duurzaamheid
Alternatieve brandstoffen
Duurzame energie
Elektromobiliteit
Materiaal
Automotive smeermiddelen
Industriële smeermiddelen
Hulp en contact
Terug
Hulp en contact
Veelgestelde vragen
Uw persoonlijk contact
Menu Top (GE)
Over TotalEnergies
Mijn klantenzone
Nl
Fr
Particulieren
Professioneel
Grote bedrijven
Hulp en contact
Veelgestelde vragen
Hulp en contact
Veelgestelde vragen
Uw persoonlijk contact
Waarmee kunnen we je helpen ?
Ik heb een vraag over:
Elektrische mobiliteit
Elektrische mobiliteit
Categoriën
Laadpalen
Laadkaarten
EV Home
Subcategorie
Hardware
Installatie
DNV
Onderweg
Betaling / Facturatie
Mijn laadsessie
Mijn vergoedingen
Mijn app
Mijn kaart of mijn laadpunt
Lijst met vragen
Hoelang duurt het om de batterij van een wagen volledig op te laden?
Er is geen vaste laadduur die voor alle wagens geldt. De laadtijd van een elektrische wagen wordt immers bepaald door drie factoren: de capaciteit van de batterij; het maximale vermogen dat geleverd wordt door het laadpunt; het laadvermogen van de wagen, dus het maximale vermogen dat de wagen aankan. Hoe hoger het vermogen dat geleverd wordt door de laadpaal, des te sneller het herladen zal verlopen. De wagen moet wel in staat zijn om het vermogen dat de laadpaal levert te aanvaarden. Als de wagen bijvoorbeeld kan herladen aan maximaal 7 kW, dan zal een laadpunt dat 22 kW levert ‘ingeperkt’ worden, en niet sneller laden dan een laadpaal van 7 kW.
Zijn alle elektrische voertuigen compatibel met de oplossingen van TotalEnergies?
Ja, TotalEnergies geeft toegang tot gelijkstroom- en wisselstroomladers die aangepast zijn aan alle merken van elektrische voertuigen. Onze wisselstroomladers zijn uitgerust met het standaard Europese stopcontact (T2, T2S en E/F) en leveren tussen 7 kW en 20 kW vermogen, voor respectievelijk traag laden en snel laden. Bovendien zijn onze laadpalen op gelijkstroom aangepast aan elke omgeving, zoals autodealers, de openbare weg, parkings, locaties voor bezoekers en mede-eigendommen. De laadpalen met gelijkstroom leveren een vermogen van 24 kW, 50 kW of meer.
Wat is het verschil tussen een monofasig en een driefasig laadpunt?
Met een monofasig laadpunt zijn laadsessies tot maximaal 7,4 kWh mogelijk, terwijl u met een driefasig laadpunt laadsessies tot 22 kWh hebt. De distributienetbeheerder kan u vertellen hoeveel fasen uw werknemer thuis heeft. (Brussel: Sibelga; Wallonië: Ores; Vlaanderen: Fluvius).
Is het laadpunt van TotalEnergies slim?
Ja. Onder slim laden verstaan we een lader die communiceert met ons monitoringplatform. Zo kunnen we op maandbasis uit ons systeem halen hoeveel kWh u geladen heeft met uw Fleetkaart van TotalEnergies. Elke transactie die gefactureerd wordt met uw Fleetkaart wordt terugbetaald tegen een specifiek tarief, op basis van de verslagen van de CREG. Datzelfde bedrag zal aan de werkgever gefactureerd worden in het kader van het mobiliteitsbudget.
Kan het laadpunt slim laden op basis van het huishoudelijk verbruik van een werknemer?
Ja, dat noemen we ‘active load balancing’. ALB is een licentie die in uw laadpaal geïnstalleerd kan worden (tijdens of na de installatie) en die altijd voorrang geeft aan het huishoudelijk verbruik. Dat betekent dat als het huishouden veel verbruikt, de laadpaal trager zal laden. En als het huishouden minder energie verbruikt, zal de laadpaal meer energie ter beschikking hebben.
Kan de laadinfrastructuur vanop afstand beheerd worden?
Dankzij ons online beheerplatform en onze slimme tools kunnen wij uw infrastructuur vanop afstand monitoren en beheren. Als klant kunt u alle gegevens over uw laadstations ook rechtstreeks terugvinden op het online platform.
Is het laadpunt @home van een werknemer toegankelijk voor het publiek?
Nee, het laadpunt is ingesteld voor privégebruik. Enkel de Fleetkaart van de werknemer en zijn RFID-badge voor bezoekers worden aanvaard.
Kan ik als bedrijf mijn laadpaal ter beschikking stellen van mijn bezoekers of van het publiek?
Jazeker! U kunt er zelfs voor kiezen om een voorkeurstarief toe te passen zodat de externe gebruikers zich kunnen identificeren en hun wagen kunnen opladen. De laadsessies worden dan aan hen gefactureerd. Wij zorgen voor de afrekening bij die facturatie. Gelieve contact op te nemen met uw commercieel verantwoordelijke om gebruik te maken van deze bijkomende dienst.
Met mijn bedrijf werk ik gewoonlijk met mijn eigen dienstverlener voor elektriciteitswerken. Mag hij de laadpunten van TotalEnergies installeren?
U kunt zeker een beroep doen op uw eigen elektricien. TotalEnergies voert dan wel een audit uit om de kwaliteit van de installatie en uw laadinfrastructuur te controleren om de fase van de implementatie en de inbedrijfstelling van de geïnstalleerde laadpunten voor te bereiden.
Wat is de procedure om bij een werknemer thuis een laadpunt te laten installeren?
Begeleid de medewerker bij zijn officiële aanvraag: er moeten 3 documenten ingevuld worden (vragenlijst, een toelating van de eigenaar van de woning en een toelating van de contractant voor de elektriciteit). De documenten moeten vervolgens naar
[email protected]
worden gemaild. Onze expert begeeft zich naar de woning voor een onderzoek van de locatie. U krijgt een installatieofferte toegestuurd op basis van zijn onderzoek. Zodra die offerte goedgekeurd is, neemt onze erkende installateur contact op met uw werknemer om de installatie te plannen. Zodra het laadpunt geïnstalleerd is, legt onze installateur een technische keuring vast door een erkende keurder voor elektrische installaties. Die keuring zal maximaal 7 werkdagen na de installatie plaatsvinden.
Hoe verloopt de installatie van de laadinfrastructuur?
De installatie hangt af van de specifieke kenmerken van uw locatie en de structuur van de oplossing die wordt uitgerold. Daarom gaat aan de installatie een audit vooraf. Deze audit wordt altijd uitgevoerd door een van onze gekwalificeerde dienstverleners.
Hoe kies ik de laadpaal die is aangepast aan mijn behoeften?
TotalEnergies helpt elke klant de laadoplossingen te vinden die aan zijn behoeften voldoen. We bieden daarom AC- en DC-laders aan die geschikt zijn voor elk merk en elk type elektrische wagen. Voor wisselstroom (AC) zijn onze laadpunten uitgerust met standaard Europese stopcontacten (T2, T2S, E/F) en ze leveren een vermogen van 7 kW bij traag laden of van 20 kW bij snel laden. Wat gelijkstroom (DC) betreft, zijn de laadpalen van TotalEnergies verkrijgbaar in gewone of multi-standaardversies. Alle soorten stopcontacten zijn beschikbaar (CHAdeMO, Combo, Type 2). Bovendien zijn onze laadpalen op gelijkstroom aangepast aan elke omgeving, zoals autodealers, de openbare weg, parkings, locaties voor bezoekers en mede-eigendommen. De laadpalen met gelijkstroom leveren een vermogen van 24 kW, 50 kW of meer.
Waar kan ik een laadpunt laten installeren?
Uw laadpunt kan buiten en binnen geïnstalleerd worden, afhankelijk van de indeling van het huis. We raden aan om het zo dicht mogelijk bij uw zekeringkast te installeren. Naargelang de indeling van de woning kan het laadpunt tegen een muur of op een paal geïnstalleerd worden.
Welk laadpunt installeert TotalEnergies bij onze werknemers?
Afhankelijk van de installatie is dat de monofasige of driefasige Eve Single Pro Line van Alfen. De Eve Single Pro Line van Alfen is ontworpen om een compacte oplossing te bieden voor thuis en op het werk, zonder in te boeten op de troeven van Alfen.
Hoelang duurt het om thuis een laadpunt te installeren?
Reken maximaal 6 weken tussen uw aanvraag en de keuring van uw laadpunt, afhankelijk van de beschikbaarheid in de planning.
Hoe weet ik of mijn elektriciteitsnet het opladen van elektrische voertuigen kan ondersteunen?
TotalEnergies helpt u niet alleen om uw herlaadnoden te bepalen maar ook om een technische audit van uw terrein uit te voeren. Daaruit kunnen we afleiden hoeveel beschikbare capaciteit u heeft om elektrische voertuigen te herladen.
Welke stroomsterkte krijgt het laadpunt toegewezen?
De laadsnelheid varieert naargelang de stroomsterkte (intensiteit van de elektrische stroom) die aan een laadpunt toegewezen wordt. Doorgaans wijzen we 70% van de in de zekeringkast beschikbare stroomsterkte toe aan het laadpunt, zodat de huishoudelijke apparaten over ruim voldoende stroomsterkte beschikken om correct te functioneren.
Moet ik zelf een installateur zoeken? Wie staat in voor de installatie van de laadinfrastructuur?
Wij regelen alles via onze interne installateur WinWatt (100% dochteronderneming van TotalEnergies), van het transport tot de installatie van de laadinfrastructuur. Bovendien helpen wij u graag uw laadbehoeften te bepalen en zorgen we ook voor de technische audit van uw terrein. Kortom, gegarandeerd een professionele en zorgeloze dienstverlening!
Wat doet de klantendienst in het geval van een incident met een van de laadpunten?
Beschikt TotalEnergies over zijn eigen onderhoudsnetwerk?
Hoelang krijg ik garantie op een laadpunt?
U heeft 2 jaar garantie op uw laadpaal.
Zijn de inspectie en de keuring verplicht?
Ja, volgens de Belgische wetgeving en voor de verzekering is een keuring verplicht voor u uw laadpunt mag gebruiken.
Kan ik de beschikbaarheid van de laadpalen op mijn route raadplegen?
Hoe vind ik de laadpalen langs mijn route?
Wat is de prijs van een laadsessie aan een station van TotalEnergies?
Hoe kan een werknemer de transacties op zijn laadpunt controleren?
Welke procedure moeten onze werknemers volgen om een terugbetaling te krijgen?
Waarom staan de laadsessies van de vorige maand niet op mijn factuur?
Wat zijn de tarieven voor de laadpalen van TotalEnergies en zijn partners?
Wat is het verschil tussen een RFID-kaart en een Fleetkaart?
Kan ik een wagen herladen met een Fleetkaart van TotalEnergies?
Wat zijn de verschillende betaalwijzen bij een laadpaal?
Mijn laadsessies verschijnen niet in de EV Home app?
Het kan 1 tot 3 dagen duren voor deze in de app verschijnen. Als u na deze tijd de laadsessie nog niet ziet, neem dan contact met ons op via 070 31 80 405.
Mijn partner heeft ook een EV-auto. Kan zij/hij opladen aan mijn laadpunt?
Ja. Echter, hiervoor moet een aparte EV laadpas aanwezig zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de wagenparkbeheerder.
Waar kan ik de geschiedenis van mijn laadsessie vinden?
De laadgeschiedenis is beschikbaar onder ‘compensaties’.
Ik gaf mijn kWh-prijs op en ik ben nog niet terugbetaald.
Wij vergoeden de kWh-uren aan het tarief, dat in het energiecnonctract staat. Dit heeft ‘at Cost’ en moet gevalideerd worden door ons team.
Wanneer word ik terugbetaald?
De terugbetaling gebeurt één keer per maand. U kunt de status van uw terugbetaling bekijken in de EV@Home App.
Mijn terugbetaling komt niet overeen met het bedrag op het certificaat. Wat moet ik doen?
Graag eerst controleren in de EV@Home App of de kWh-eenheidsprijs juist is geregistreerd. Indien deze onjuist is, dan kun je deze wijzigen i.c.m. het uploaden van het juiste energiecontract. Als dit het probleem niet oplost, neem dan contact met ons op via 070 31 80 405.
Ik wil de eenheidsprijs per kWh wijzigen. Wat moet ik doen? (prijswijziging, nieuwe elektriciteitsleverancier, ...)
U kunt de kWh-eenheidsprijs wijzigen in de EV@Home App. Tevens dient u het nieuwe energiecontract of de prijswijzigingvan de energieleverancier te uploaden. Wij zullen het document reviewen en bij validatie de prijswijziging doorvoeren.
Waar kan ik mijn vergoedingscertificaat vinden?
Kijk bij «Vergoeding» in de app.
Waarom heb ik een vergoedingscertificaat nodig?
Het certificaat bewijst dat er een bankoverschrijving ten gunste van u heeft plaatsgevonden om het bedrag dat u voor uw laadsessies thuis hebt betaald, terug te betalen. U kunt dit document om fiscale redenen nodig hebben.
Krijg ik een e-mail of een bericht zodra een terugbetaling heeft plaatsgevonden?
U krijgt geen meldingen. U kunt de vergoedingsstatus wel volgen in de EV@Home App. De terugbetaling is uiteraard ook terug te vinden in uw eigen bankomgeving.
Ik krijg mijn vergoeding niet. Wat moet ik doen?
Zorg ervoor dat uw de bankgegevens in de app hebt bijgewerkt (correct IBAN-nummer). Als het probleem zich blijft voordoen, neem dan contact met ons op via 070 31 80 405.
Ik wil van elektriciteitsleverancier veranderen. Wat moet ik doen?
U kunt de kWh-eenheidsprijs wijzigen in de EV@Home App. Tevens dien je het nieuwe energiecontract of de prijswijziging van de energieleverancier te uploaden. Wij zullen het document reviewen en bij validatie de prijswijziging doorvoeren.
Ik wil een klacht indienen.
Het spijt ons te horen dat onze diensten niet aan je behoeften voldoen. Om een suggestie te doen of een klacht te melden, kunt u contact met ons opnemen op 070 31 80 405.
Worden mijn laadsessies automatisch opgeslagen in de app?
Ja, de laadsessies, gestart met de EV laadpas, op het thuislaadpunt worden geregistreerd in de EV@Home App. De laadbeurten die buitenshuis worden gerealiseerd, worden niet geregisteerd in de EV@Home App.
Ik woon in België/Duitsland, maar ik werk in Nederland. Ik heb thuis een laadpunt geïnstalleerd, kan ik van de Belgische/Duitse kWh-tarifering profiteren?
Dat is geen probleem.
Ik heb een vraag over de EV Home app.
Voor meer informatie over EV@Home App, graag contact opnemen met 070 31 80 405.
Ik wil graag mijn login info veranderen.
U kunt naar uw profiel in de app gaan, op «wijzigen» klikken en de inloggegevens wijzigen. Volg de instructies en kies een sterk wachtwoord.
Ik ben mijn login of mijn wachtwoord kwijt.
U kunt klikken op «Wachtwoord vergeten» in de EV@Home App en een nieuw wachtwoord aanmaken. Als dit niet werkt, neem dan contact met ons op via 070 31 80 405.
Ik wil graag mijn persoonlijke info of mijn bankgegevens wijzigen. (IBAN, postadres,...)
Je kunt jouw persoonlijke gegevens wijzigen in het app-profiel.
Ik ben mijn pas kwijt / Mijn pas is gestolen, wat moet ik doen?
Je kunt je pas 24/7 blokkeren door te bellen naar 0900 76 93 776 of het rechtstreeks zelf regelen via jouw online klantenportaal. Hier kun je ook gelijk een duplicaat pas aanvragen. De pas kan niet worden geblokkeerd via de mobiele app.
Ik zie dat de vervaldatum van mijn pas bijna is verstreken, wat moet ik doen?
Uw pas wordt automatisch vernieuwd wanneer deze de vervaldatum bereikt. Indien u meer informatie wenst over de vernieuwing van de pas, neem dan contact op met ons.
Hoe kan ik een nieuwe pas bestellen?
Contacteer uw wagenparkbeheerder (indien van toepassing) of bestel deze zelf online via jouw online klantenportaal.
Mijn laadpunt herkent mijn pas niet, wat moet ik doen?
Kantoor: Identificeer de foutmelding op het laadpunt en neem contact op met de beheerder. Thuis: Identificeer de foutmelding op het laadpunt en reset de lader. Lost dit het probleem niet op, contacteer dan de helpdesk via 070 31 80 405. Houd de foutmeldingscode en IME3-code (sticker op het laadpunt) bij de hand. Wij zoeken samen met u uit wat het probleem is en zoeken naar de oplossing.
Hoe kan ik mijn pas gebruiken?
Voor meer informatie over het gebruik van de pas kunt u contact opnemen met de wagenparkbeheerder. Als hij uw vraag niet kan beantwoorden, neem dan contact met ons op via 070 31 80 405.
Waar kan ik het nummer van mijn laadpunt vinden?
De referentie (EMI3-code) van uw laadpunt moet vermeld staan op een sticker op het laadpunt. Als u het niet kunt vinden, neem dan contact met ons op via 016 93 80 14.
Ik wil mijn thuislaadpunt voor zakelijk gebruik verwijderen. Wat moet ik doen? (ik werk bijvoorbeeld niet meer voor het bedrijf)
Neem contact met ons op via 016 93 80 14. Wij zullen een afspraak plannen om het laadpunt te verwijderen.
Ik ga verhuizen naar een nieuw adres, wat moet ik doen met mijn laadpunt?
Neem contact met ons op via 016 93 80 14. Wij zullen een afspraak plannen om het laadpunt te verplaatsen.