Overslaan en naar de inhoud gaan
Hoe verloopt de installatie van mijn zonnepanelen?

Hoe verloopt de installatie van mijn zonnepanelen?

In het kort

Van de offerteaanvraag tot de productie van je eigen hernieuwbare energie en de keuring van je installatie door een erkend organisme: de installatie van je zonnepanelen verloopt in 7 stappen.

De installatie van je zonnepanelen door TotalEnergies verloopt in 7 stappen.

Stap 1: de offerteaanvraag

Graag een offerte voor je zonnepanelen? Vul dan de online offerteaanvraag in. Je doet dit best als eigenaar van de woning in kwestie.
 

Stap 2: een afspraak maken

Binnen 2 tot 3 dagen na je offerteaanvraag nemen wij contact met je op om een bezoek van onze commerciële vertegenwoordiger in te plannen. Deze afspraak vindt 15 dagen tot 3 maanden later plaats.

 

Afbeelding
zonnepanelen

 

Stap 3: de ontvangst van de prijsopgave en de aanvaarding van de offerte

Onze commerciële vertegenwoordiger peilt naar je behoeften en voert een haalbaarheidsanalyse uit. Hij licht ook de verschillende opties toe en stelt een offerte op maat voor je op. Hiervoor neemt hij enkele foto’s ter plaatse. Zorg er dus voor dat hij toegang heeft tot je meter en je zekeringskast. 
 

Stap 4: de planning en de facturatie

Heb je onze offerte aanvaard? Ons team neemt contact met je op om de installatie in te plannen. Dit gebeurt meestal binnen 6 tot 9 maanden na de ondertekening van je offerte. Dit is ook het moment waarop je de eerste schijven moet betalen.
 

Stap 5: de eigenlijke installatie

De installatie gebeurt in 2 fasen, die meerdere dagen in beslag kunnen nemen:

  • De installatie van de zonnepanelen en de omvormer door ons installatieteam.
  • De elektrische aansluiting door een technicus.
     

Stap 6: de keuring door een erkend organisme

Zodra je zonnepanelen zijn geïnstalleerd en aangesloten, moet een erkend keuringsorganisme je installatie keuren en certificeren. Maak je geen zorgen: wij nemen contact op met hen en maken daarna een afspraak met jou. Wij zorgen ook voor de administratieve opvolging.
 

Stap 7: de productie

Zodra je installatie is gecertificeerd en de nodige documenten naar je netbeheerder zijn gestuurd, word je officieel je eigen elektriciteitsproducent. Vergeet niet je voorschotten te wijzigen en je verzekeraar te verwittigen.
 

Nog steeds hulp nodig?

Neem contact met ons op