Wat zijn de gevolgen voor mijn dossier als mijn gegevens geblokkeerd / onbruikbaar zijn?

Wat zijn de gevolgen voor mijn dossier als mijn gegevens geblokkeerd / onbruikbaar zijn?

In het kort

Zelfs als je gegevens geblokkeerd zijn of als er een probleem optreedt, gaan ze niet verloren. Zodra het incident is opgelost, wordt je situatie dus herberekend, met terugwerkende kracht en ook met betrekking tot het injectietarief van je leverancier als dat van toepassing is.

Dat je gegevens tijdelijk zijn geblokkeerd, heeft geen gevolgen voor de verwerking van je dossier. Je gegevens gaan niet verloren en de situatie kan dus volledig worden geregulariseerd, met terugwerkende kracht.

Gegevens over je zonnepanelen

Dit is met name het geval als we de gegevens over je zonne-installatie (nog) niet hebben ontvangen: zodra we erover beschikken, en als je recht hebt op het injectietarief bij je energieleverancier, wordt dit tarief met terugwerkende kracht toegepast op de hoeveelheden energie die je al op het net hebt geïnjecteerd.

Voor meer informatie over de toepassing van dit injectietarief, klik hier als je in Brussel woont, en hier als je in Vlaanderen woont.