Overslaan en naar de inhoud gaan
Wat zijn de volgende stappen na de installatie van mijn zonnepanelen?

Wat zijn de volgende stappen na de installatie van mijn zonnepanelen?

In het kort

Na de installatie van je panelen blijven er nog 4 stappen over: validering door een controleorganisme, betaling van de laatste schijf van de factuur, afronding van je administratief dossier en registratie van je installatie.

Zijn je zonnepanelen geïnstalleerd? Hieronder vind je de vier stappen die op deze plaatsing volgen.

1. Validering door een controleorganisme

Nu je projectcoördinator de installatie heeft gevalideerd, moet je systeem door een controleorganisme worden gecertificeerd. Dit organisme heet ACEG. Zij zullen binnenkort via e-mail contact met je opnemen. Zorg ervoor dat de doorgang naar je zekeringkast/elektriciteitsmeter en je omvormer vrij is, om het werk van de controleur te vergemakkelijken.
 

2. Betaling van de 3de en laatste schijf van de factuur

Wij vragen je het saldo van je factuur (100%) te betalen om je administratief dossier af te ronden, tenzij je project gefinancierd wordt door een krediet dat via ons partnerschap met Cetelem werd afgesloten.
 

3. Afronding van je administratief dossier door ons

Zodra de certificering door het controleorganisme is uitgevoerd, gaan wij over tot de afronding van je administratief dossier. Het doel van deze stap is je installatie te registreren bij de distributienetbeheerder. 
 

4. Registratie van je installatie bij de netbeheerder

VLAANDEREN

Deze stap omvat het registreren van je systeem op het online Fluvius-platform en het versturen van het conformiteitsattest, het eendraadschema en het positieschema. Deze stap is belangrijk om je installatie te registreren. 

Hoe verloopt deze stap? Dat is heel eenvoudig: wij sturen je een vooraf ingevuld dossier dat je alleen maar hoeft aan te vullen, te ondertekenen en te uploaden naar de klantenzone van je distributienetbeheerder, namelijk Fluvius.

Als je een batterij hebt besteld, bezorgen we je een verklaring op erewoord, het certificeringsnummer (#00995) en een gedetailleerde factuur. Je G-nummer wordt je door Fluvius toegestuurd zodra je aanvraag is verwerkt.
 

WALLONIË

Tijdens deze stap sturen wij je een gedeeltelijk vooraf ingevuld dossier dat je alleen maar hoeft aan te vullen, te ondertekenen en terug te sturen naar je distributienetbeheerder, waarvan de contactgegevens in de e-mail staan. Deze stap is belangrijk om je installatie te registreren. Tijdens deze stap ontvang je ook het conformiteitsattest, het eendraadschema en het positieschema.
 

BRUSSEL

Je ontvangt van ons een e-mail met uitleg over de te volgen procedure. Deze e-mail bevat onder meer het conformiteitsattest, het eendraadschema en het positieschema, de technische fiches, de factuur en het vooraf ingevulde dossier ter attentie van Brugel. 

Belangrijke opmerking: wij zorgen voor de verzending van de aanvraag om je huidige meter te vervangen door een bidirectionele meter als je er nog geen hebt.

Nog steeds hulp nodig?

Neem contact met ons op