Overslaan en naar de inhoud gaan

Beyond15: ons engagement om jou te helpen minstens 15% energie te besparen

Iedereen verbruikt energie op zijn eigen manier. Daarom hebben we Pixel ontwikkeld, een energiepakket op maat van jouw levensstijl. En wat opgaat voor verbruiken, gaat ook op voor besparen. Iedereen doet dat op zijn manier. Daarom bieden wij oplossingen op maat, zodat we jou kunnen helpen energie besparen. Want dat is goed voor je rekening én voor de planeet. Waarom 15%? Studies hebben aangetoond dat Belgen tot 9% van hun energieverbruik bespaarden tijdens de energiecrisis. Dat kan beter. Onze uitdaging is om jou te helpen meer energie te besparen zonder je gewoontes te veel te verstoren. We zijn ervan overtuigd dat iedereen, écht iedereen, tot 15% en meer kan besparen. Daarom lanceren we Beyond15, een hoop initiatieven om je te helpen minder energie te verbruiken. Deze variëren van een veel nauwkeuriger inzicht in je energieverbruik van je huishoudelijke apparaten tot gepersonaliseerd advies op basis van je huis en verbruiksprofiel. En dat is nog maar het begin.

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
Save beyond 15% energy with our tips and tools

Beyond15: bespaar 15% op je energie

We horen je al denken: “15% besparen op je energie, hoeveel moeite gaat mij dat eigenlijk kosten?” Je bent niet de enige die zich dat afvraagt. Beyond15 draait om energie besparen zonder al te veel opofferingen. Het gaat over kleine aanpassingen maken die je leven niet fundamenteel veranderen. We willen je graag helpen om bewust te worden van het energieverbruik dat je zou kunnen matigen of rationaliseren. Liefst zonder dat het je wooncomfort kost. We begrijpen dat een bouwvakker elke dag moet douchen en dat niet iedereen zonnepanelen op zijn dak heeft. Elk huishouden is anders en je energieverbruik dus ook. Studies in Europa tonen echter aan dat het heel goed mogelijk is om tot 15% energie te besparen, of zelfs meer… 

Laten we de cijfers er even bijhalen. Tijdens de energiecrisis besloten Belgen om massaal minder energie te verbruiken. 9% minder, om precies te zijn. In Nederland lag het verbruik zelfs 10% onder het gemiddelde. Deze cijfers tonen aan dat besparingen perfect mogelijk zijn als je wilt. 

Vlaanderen deed het nog beter in 2022. De netwerkbeheerder Fluvius tekende maar liefst 14% minder gasverbruik op en 12% minder elektriciteit. Een hele prestatie. Studies hebben ook aangetoond dat 70% van de mensen hun gedrag verandert nadat ze een gedetailleerd overzicht van hun energieverbruik hebben gekregen. Simpelweg weten wat je verbruikt, maakt dus weldegelijk een verschil. We geloven dat er meer bespaard kan worden door nauwkeurige inzichten in verbruik te voorzien. 

Het Internationaal Energieagentschap heeft in samenwerking met de Europese Commissie ook berekend hoeveel energie bespaard kan worden met enkele eenvoudige stappen. Zo kwamen ze met een hele reeks nuttige tips: als je de thermostaat 1° lager zet, bespaar je al snel 7% op je energieverbruik, of zelfs 10% als je kiest voor een programmeerbare thermostaat. Een jaarlijks ketelonderhoud met de juiste instellingen levert je al snel 8% op. Door deze goede gewoonten te volgen, kun je zeker een energiebesparing van 15% bereiken.

Met Beyond15 zetten we ons in om je te helpen besparen, op een zo persoonlijk mogelijke manier en op een continue basis. Je zou jezelf wel eens kunnen verbazen over de besparingen die je kan verwezenlijken met TotalEnergies. 

Weet wat je verbruikt

Vandaag geeft TotalEnergies aan alle klanten een gedetailleerd overzicht van hun energieverbruik. Dat gaat zo ver als het kunnen nagaan welk apparaat wat verbruikt in je huishouden. Dit overzicht kan je gratis vinden in Mijn klantenzone, online of via de app. Je hoeft hiervoor geen digitale meter te hebben, al maakt dat de resultaten natuurlijk wel een tikkeltje accurater. We geven je niet enkel een volledig inzicht in je verbruik, maar voorzien ook gepersonaliseerd energieadvies. Alle klanten van TotalEnergies kunnen dus profiteren van deze geavanceerde verbruiksmonitoring, met of zonder slimme meter, zonder dat ze een of andere sensor hoeven te installeren. 

We geven je niet alleen een volledig en gedetailleerd overzicht van je verbruik, maar we bieden je ook persoonlijk energieadvies. Als je bijvoorbeeld geen zonnepanelen hebt, hoeven we je niet te vertellen hoe je je eigen elektriciteit kunt opwekken. We hebben ook heel praktisch advies samengesteld over energie besparen. Of het nu gaat om energie besparen met je huishoudelijke apparaten of het juist instellen van je thermostaat, onze blog staat vol met goede ideeën. Klik hier voor meer informatie.

Dit is echter nog maar het begin. Wij willen ons blijven inzetten om jou te helpen besparen op je energie. Hoe? TotalEnergies doet met Beyond15 de belofte om steeds verder te blijven gaan in ons onderzoek naar energie-efficiëntie. Zoals eerder vermeld, maakt een gedetailleerd overzicht daarin een verschil, maar we bieden ook hulp bij het installeren van je zonnepanelen, het informeren over je digitale meter en het aanbieden van promoties op laadpalen en meer. 

Persoonlijke besparingen

Wij zijn er rotsvast van overtuigd dat enkele eenvoudige stappen ons al een pak verder zullen brengen. Energie besparen hoeft niet zwaar te zijn. Ben je een fervente sporter en douche je daardoor haast elke dag? Geen zorgen, energie besparen is meer dan bezuinigen op je waterverbruik. Ben je aan het nadenken over zelfverbruik en weet je niet of zonnepanelen de beste oplossing zijn voor jouw huishouden? Onze experts staan voor je klaar. Iedereen gaat om met energie op zijn eigen manier. Dat snappen we. En daaraan passen wij ons maar al te graag aan.

Bespaar je mee 15% op je energie?

Ik wil mijn verbruik verminderen