Overslaan en naar de inhoud gaan

Mijn brandverzekering dekt ook mijn zonnepanelen

Dekt je brandverzekering automatisch je zonnepanelen? Of geldt er meldingsplicht? TotalEnergies legt uit hoe het in elkaar zit.

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
Maison équipée de panneaux solaires

Je brandverzekering dekt in de meeste gevallen de schade aan je zonnepanelen dekken. Ons advies: laat je verzekeraar na de installatie weten dat je zonnepanelen hebt.

Meldingsplicht voor zonnepanelen?

Elke ingreep die de waarde van je woning wijzigt, kun je maar beter melden aan je brandverzekeraar. Hij schat dan het risico en de te verzekeren waarde in. In de meeste gevallen geeft de aanwezigheid van zonnepanelen geen aanleiding tot een premieverhoging. Sluit je een nieuwe brandverzekering? Dan vraagt je verzekeraar wellicht naar eventuele zonnepanelen op je woning. Als er geen vraag over gesteld wordt, zijn ze automatisch meeverzekerd.

Van glasbreuk tot stormschade

Je brandverzekering dekt dan zaken zoals glasbreuk, stormschade en hagelschade. Sommige verzekeraars bieden intussen ook aparte verzekeringen aan voor zonnepanelen. Dergelijke extra verzekeringen zijn niet nodig. Je bent dan wellicht dubbel verzekerd, want de schade wordt dus al gedekt door je brandverzekering.

Ontdek alles over het variabele injectietarief voor zonnepaneleneigenaars.

Ik ontdek het variabele injectietarief