Overslaan en naar de inhoud gaan

TotalEnergies en Terranova Solar: groene, duurzame … deelenergie

Groene energie maakt het DNA van TotalEnergies, al sinds onze oprichting. Vandaag gaan we nog een stap verder, met een partnerschap waarin de lokale productie centraal staat.

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd

Door samen te werken met Terranova Solar verankeren we onze activiteit in België en kunnen we een echt ander energieaanbod aanbieden. Enerzijds heb je TotalEnergies, de 100% groene energieleverancier. Anderzijds is er Terranova Solar, de grootste producent van zonne-energie in ons vlakke landje. Een vrij eenvoudige vergelijking uiteindelijk, en dus was ons partnerschap een logische stap.

Lokale en visionaire samenwerking

Terranova Solar beschikt over een gigantisch park voor zonne-energie en zal dus 100% groene en 100% lokale energie produceren. Die gaat TotalEnergies aankopen om jou van groene stroom te kunnen voorzien. Deze samenwerking is echter nog veel meer dan een kwestie van aan- en verkopen van elektriciteit. Door partners te zoeken om onze groene elektriciteit te produceren, leggen we onszelf strenge gedragsregels op. Toen we vernamen dat Terranova Solar de bodem van zijn site in Zelzate had gereinigd, vonden we elkaar in onsgemeenschappelijke streven naar duurzaamheid.

Bovendien bleek Terranova Solar zijn kapitaal open te stellen voor een vorm van deeleconomie, het kon niet beter treffen. Zo investeerden 800 ‘coöperanten’ in een coöperatieve, die de spil vormt van het productieproces voor groene stroom.

Bij TotalEnergies zijn we overtuigd: met dit soort partners zullen we de heersende mentaliteit kunnen veranderen en een steeds groenere aanpak van ons energieverbruik kunnen eisen.

 

Grootste zonnepanelenpark

We beseffen wel degelijk dat het niet genoeg is om te zeggen dat we groene energie leveren. Die moet ook nog gemaakt worden. Toen we dit park met zonnepanelen in Oost-Vlaanderen gebouwd zagen worden, konden we niet onverschillig blijven. Stel je voor: een oppervlakte van 200.000 m² voor 55.500 panelen en een productie van 15 MW … Heel abstracte cijfers, maar waardoor we vandaag wel heel concreet aan vierduizend extra gezinnen energie kunnen leveren die bij hen in de buurt is geproduceerd.

Voor ons is Terranova Solar weer een stap vooruit in onze zoektocht naar lokale partners, die dezelfde filosofie van duurzaamheid koesteren. We gaan je in de toekomst zeker nog meer vertellen over deze samenwerking, en over alle andere die ongetwijfeld zullen volgen.