Overslaan en naar de inhoud gaan
Ik kom van een andere leverancier. Hoe wordt het bedrag van mijn voorschotfactuur berekend?

Ik kom van een andere leverancier. Hoe wordt het bedrag van mijn voorschotfactuur berekend?

In het kort

Het is belangrijk om je meterstanden regelmatig door te geven. Kom je van een andere leverancier? Dan baseren we het bedrag van je voorschotfactuur op de gegevens die je eerder doorgaf. Meten is in dit geval weten! 

Voorschotfactuur: zo werkt het!

Bij je inschrijving bij TotalEnergies kun je jouw jaarverbruik doorgeven. Ken je jouw jaarverbruik al? Geef het dan zeker door. Dan kunnen we ons hierop baseren voor het bedrag van je voorschotfactuur. Ken je jouw verbruik niet? Dan baseren we ons op de schatting die we van de netbeheerder ontvangen. De netbeheerder baseert zich voor je jaarlijkse verbruik op je vorige afrekeningen en dus op je werkelijke verbruik

Een correcte voorschotfactuur

Belangrijk: heb je je meterstanden niet doorgegeven aan je netbeheerder op het moment dat je van leverancier veranderde? Dan zal je netbeheerder je meterstanden schatten. Gevolg: je eindafrekening bij je vorige leverancier zal niet correct zijn. Hierdoor zal het geschatte jaarverbruik dat de netbeheerder aan ons bezorgt, ook niet juist zijn. Ons advies: geef je meterstanden regelmatig door via Mijn klantenzone.

 

 

Afbeelding
conso nl

 

 

Afbeelding
relever-mes-compteurs-nl

Nog steeds hulp nodig?

Neem contact met ons op