Overslaan en naar de inhoud gaan
Waarom moet ik de meterstand van mijn gas- en/of elektriciteitsmeter doorgeven?

Waarom moet ik de meterstand van mijn gas- en/of elektriciteitsmeter doorgeven?

In het kort

Als je eenmaal per jaar de meterstand van je gas- en/of elektriciteitsmeter doorgeeft, betaal je je werkelijke verbruik. Je kan ons het verbruik ook in de loop van het jaar doorgeven zodat je je energie beter kan beheren.

Betaal wat je verbruikt

Eenmaal per jaar, of bij een wijziging (nieuwe woning, verhuis, verandering van leverancier), moet je de meterstand van je gas- en/of elektriciteitsmeter doorgeven. Waarom? Dan betaal je voor de hoeveelheid energie (gas of elektriciteit) die je werkelijk hebt verbruikt. 

Geen meterstand?

Wat gebeurt er als je deze meterstand niet doorgeeft? Dan maakt je distributienetbeheerder zelf een schatting van je gas- of elektriciteitsverbruik. Op basis van die schatting wordt dan het bedrag van je regularisatie- of eindfactuur bepaald, evenals het bedrag van je eventuele volgende voorschotfactuur. 

Beheer beter je energie

Je kan ons ook het hele jaar door je meterstand doorgeven in Mijn klantenzone. Wij kunnen je dan adviseren om je voorschot al dan niet aan te passen aan je werkelijke situatie. Wanneer je volgende voorschotfactuur wordt opgemaakt, wordt daarop het aangepaste bedrag vermeld en maak je meer kans om een jaarafrekening dichtbij € 0 te krijgen.

Nog steeds hulp nodig?

Neem contact met ons op