Overslaan en naar de inhoud gaan
Hoe kan ik mijn energieverbruik monitoren?

Hoe kan ik mijn energieverbruik monitoren?

In het kort

Officiële meterstanden zijn hét ingrediënt om je energieverbruik te monitoren. Je kan ze raadplegen via Mijn klantenzone. Ook als je zelf energie injecteert lees je jouw verbruik correct af via de grafieken.

Zo kun je je energieverbruik monitoren

Via het tabblad ‘Verbruik’ heb je continu zicht op jouw jaarlijks energieverbruik. Op basis van de officiële meterstanden, volg je het verbruik helder op in een grafiek. Afhankelijk van je contract, kun je afzonderlijk kijken naar de tabellen met elektriciteits- en gasverbruik. Bovenaan switch je vlot tussen beide. 

Energieverbruik in kWh en grafieken

Door verschillende vakjes en parameters aan te vinken, raadpleeg je het totale energieverbruik in kWh voor bepaalde periodes. Injecteer je energie? Dan krijg je hier ook een overzicht van die injectie. De lijn op de grafiek komt overeen met het gemiddelde verbruik (elektriciteit én gas) over het aantal jaren dat je contract loopt bij TotalEnergies. 

Ben jij eigenaar van één van de digitale meters in Vlaanderen? Link dan Mijn klantenzone aan mijn.fluvius.be. Door deze data aan elkaar te koppelen, kun je jouw verbruiksgegevens en piekvermogen raadplegen.

 

Afbeelding
ma-consommation-nl

 

 

Afbeelding
ma-consommation-graphique-nl

Nog steeds hulp nodig?

Neem contact met ons op