Overslaan en naar de inhoud gaan
Hoe kan ik mijn energieverbruik onder controle houden?

Hoe kan ik mijn energieverbruik onder controle houden?

In het kort

Meterstanden zijn cruciaal om je verbruik onder controle te houden. Je kan ze nakijken in Mijn klantenzone. Ook als je energie injecteert, kan je je verbruik nakijken via de grafieken.

Hoe kan je je energieverbruik controleren?

In het tabblad 'Verbruik' kan je op elk moment je maandelijkse energieverbruik raadplegen. Je verbruik wordt duidelijk weergegeven in een grafiek die opgesteld is op basis van de officiële meterstanden. Naargelang je contract kan je de respectieve tabellen van je elektriciteits- en gasverbruik raadplegen. Je kan bovenaan van het ene product naar het andere overschakelen.

Anderzijds kan je met Pixel eDrive de oplaadsessies van je elektrische wagen volgen.

Monitor je verbruik via de nieuwe functies in Mijn klantenzone

Goed nieuws! Er zijn nieuwe functies beschikbaar in Mijn klantenzone, op het tabblad 'Verbruik'. De beschikbare functies zijn afhankelijk van je situatie: het gewest waar je woont, de aanwezigheid van een digitale meter, zonnepanelen, enz. Je kan er je maandelijkse verbruik voor het huidige jaar monitoren. Lees het artikel “ Mijn verbruik volgen” voor meer informatie over de nieuwe functies of ga rechtstreeks naar Mijn klantenzone om ze zelf te ontdekken.

Heb je een digitale meter in Vlaanderen? Dan kan je Mijn klantenzone koppelen aan https://mijn.fluvius.be. Door TotalEnergies toegang te geven tot je gegevens, heb je toegang tot je werkelijke verbruik, dat dagelijks wordt bijgewerkt.

Ontvang persoonlijke tips

In Mijn klantenzone vind je een tabblad 'Mijn tips' met suggesties om je energieverbruik te verminderen. Dit kunnen kleine alledaagse handelingen zijn, zoals de was doen op een lagere temperatuur, de vaatwasser vullen voordat je hem laat draaien of een waterkoker gebruiken om water te koken in plaats van het fornuis. Er zijn ook andere aanbevelingen om je verbruik op lange termijn te optimaliseren: nieuwe, energie-efficiëntere ramen laten installeren, zolderruimtes isoleren, zonnepanelen installeren, enz.

Nog steeds hulp nodig?

Neem contact met ons op