Overslaan en naar de inhoud gaan
Hoe wordt de variabele prijs berekend?

Hoe wordt de variabele prijs berekend?

In het kort

Zowel je verbruik tijdens het afgelopen jaar als je energietarief bepalen het bedrag van je voorschotfacturen. Het is ook mogelijk om het aan te passen aan je werkelijke situatie.

Om een schatting te maken van je voorschotbedrag houden wij rekening met je verbruik tijdens het afgelopen jaar, op basis van je meterstanden en de prijsformule in je tariefkaart.

Een cruciaal moment: je jaarafrekening

Bij het opmaken van je jaarafrekening houden wij rekening met je werkelijke verbruik. Als je in de loop van het jaar te weinig hebt betaald, krijg je een factuur voor het resterende bedrag. Zo niet, krijg je het te veel betaalde bedrag terugbetaald.

Beheer je energie gemakkelijk

Je kan ons steeds je meterstand doorgeven in Mijn klantenzone. Wij adviseren je dan om je voorschot al dan niet aan te passen aan je werkelijke situatie. Bij het opmaken van je volgende voorschotfactuur wordt daarop het aangepaste bedrag vermeld en maak je meer kans om een jaarafrekening van om en bij de € 0 te krijgen. Je kan je energie in een paar klikken beheren. Het gaat gemakkelijk en snel.

Graag meer informatie over je tarief ? Je kan tariefkaart steeds raadplegen in Mijn klantenzone.

 

 

 

Afbeelding
consommation-mes-relevés-nl

Nog steeds hulp nodig?

Neem contact met ons op