Overslaan en naar de inhoud gaan
Ik ga scheiden. Wat moet ik doen met mijn energiecontract?

Ik ga scheiden. Wat moet ik doen met mijn energiecontract?

In het kort

Bij een scheiding verschillen de stappen die je moet zetten al naargelang de eigenaar van het contract de woning verlaat of niet. Verlaat de eigenaar de woning, dan moet die een energieovernamedocument invullen.

Wanneer je gaat scheiden, sta je voor een van de volgende situaties: ofwel verlaat de eigenaar van het energiecontract de woning, ofwel blijft die. Check de stappen die passen bij jouw situatie.

De eigenaar blijft in de woning

Staat het energiecontract op naam van diegene die in de woning blijft wonen? Dan hoeft die persoon niets te veranderen aan het contract op zich.
Maar na een scheiding verandert, normaal gezien, het aantal personen dat in de woning verblijft en energie verbruikt. Ben jij de eigenaar van het contract? Hou in de gaten of je verbruik daalt. Als dat zo is, kan je het bedrag van je voorschot aanpassen in ‘Mijn klantenzone’.

De eigenaar verlaat de woning

Vertrekt de eigenaar van het contract en wil diegene die blijft het contract overnemen? In dat geval moet je de eigenaar veranderen. Om dat snel en gemakkelijk te regelen, bezorg je ons de volgende gegevens:

  • de meterstand(en) op de datum waarop het contract van eigenaar verandert
  • de contactgegevens van de nieuwe eigenaar
  • een energieovernamedocument dat correct is ingevuld door diegene die de woning verlaat en de persoon die blijft

Bewaar altijd een exemplaar. Het komt mogelijk van pas bij een geschil.

Ben je mede-eigenaar? Schrap gewoon de naam va de persoon die de woning verlaat. Je doet dat in Mijn klantenzone in het tabblad 'Mijn voorkeuren'. 

 

 

Afbeelding
image

 

 

 

Je energieovernamedocument

De partner die na de scheiding in de woning blijft, kan zich dan onder de eigen naam inschrijven via de pagina ‘Klant worden’.

Nog steeds hulp nodig?

Neem contact met ons op