Overslaan en naar de inhoud gaan
Wat zijn in een huishouden de belangrijkste veranderingen die kunnen leiden tot een hoger of lager verbruik?

Wat zijn in een huishouden de belangrijkste veranderingen die kunnen leiden tot een hoger of lager verbruik?

In het kort

In de loop van je leven zullen bepaalde veranderingen een impact hebben op je verbruik. Het kan zowel om een daling als een stijging gaan. Het is niet altijd gemakkelijk om de impact op je energieverbruik te bepalen! Lees dit artikel voor meer informatie.

In de loop van je leven kunnen er veel veranderingen plaatsvinden... Sommige hebben een impact op je energieverbruik. Het is dus belangrijk om je verbruik regelmatig te controleren om onaangename verrassingen bij je jaarlijkse afrekening te voorkomen.

De gevolgen kunnen zowel tot stijgingen als tot dalingen in je verbruik leiden.

Een stijging van je verbruik

Gezinsuitbreiding

Ben je in blijde verwachting? Proficiat! We zijn heel blij voor jou. Een kind vraagt veel aandacht en momenten die je thuis doorbrengt. Daardoor zal je elektriciteitsverbruik lichtjes stijgen. Misschien wil je je huis wat meer verwarmen, of in ieder geval de badkamer wanneer het tijd is voor het badje... In dat geval moet je ook overwegen om je voorschotfacturen voor gas te verhogen.

Je gaat van single naar "koppel, met kinderen"..? En ja, het gezinsleven brengt gelukkige momenten met zich mee, maar het vergt ook extra energie. Denk er dus aan om je voorschotten zo snel mogelijk aan te passen.

Kortom, het is belangrijk dat je het bedrag van je voorschotfacturen aanpast zodra het aantal huisgenoten verandert. Zo voorkom je onaangename verrassingen bij je jaarlijkse afrekening.

Pensionering

Als je eenmaal met pensioen bent, zal je waarschijnlijk vaker thuis zijn, en dat is heel normaal. Daar moet je van profiteren! Je gaat dus vaker het licht aansteken en je wilt je huis wellicht de hele dag verwarmen ... Daarom is het belangrijk om het bedrag van je voorschotten na te kijken.

Aankoop van bepaalde toestellen

Heb je je net een jacuzzi aangeschaft? Heb je een airconditioning geïnstalleerd? Deze apparaten hebben veel energie nodig om ze op de juiste temperatuur te houden en hebben een aanzienlijke impact op je elektriciteitsfactuur.

Een daling van je verbruik

Zijn je kinderen het huis uit?

Is het zover? Is je zoon of dochter getrouwd? Geen ellenlange douches meer, of overvolle baden, of televisie kijken tot in de vroege uurtjes ... Geniet van de rust en stilte in huis en maak van de gelegenheid gebruik om het bedrag van je maandelijkse voorschotfacturen te verlagen.

Aankoop van toestellen met energieklasse A

Heb je eindelijk besloten om die oude koelkast van je grootmoeder te vervangen? Of je diepvriezer van meer dan 10 jaar oud? Dat is een goede zaak! Als je kiest voor toestellen met energieklasse A, geniet je van een veel lager elektriciteitsverbruik.

Je gaat voor enkele maanden van huis weg

Heb je besloten om de reis van je dromen te maken? Of om te overwinteren in een warm land? Of om te genieten van een zomer onder de zon? Een uitstekend idee!

Tijdens periodes waarin het huis onbewoond is, kunnen we je een voorschot “leegstand tarief” aanbieden dat berekend wordt voor huizen met weinig of geen verbruik.

Zodra je terug bent, moet je je voorschotten verhogen om onaangename verrassingen aan het einde van het jaar te voorkomen.

Wat is het ideale voorschotbedrag?

Het is soms moeilijk om uit te maken met hoeveel je voorschotbedrag kan stijgen of dalen. Onze energie-experts geven je graag advies. Neem gerust contact op met een van hen om te chatten.

Hoe wijzig ik mijn voorschotbedrag?

In Mijn klantenzone kan je controleren of het bedrag van je voorschotfactuur nog steeds overeenkomt met je werkelijke jaar- of maandverbruik. Ga naar Mijn klantenzone, klik op 'Facturen', dan op 'Mijn voorschot' en 'Wijzigen'.

 

Afbeelding
factures-nl

 

 

Afbeelding
image

 

Om het bedrag van je voorschotfactuur te kunnen wijzigen, moet je aan bepaalde criteria voldoen. In bepaalde gevallen is het niet mogelijk om het bedrag van je voorschotfactuur te wijzigen. Ga voor meer informatie naar onze FAQ “Kan ik mijn voorschot aanpassen in Mijn klantenzone?”.

Nog steeds hulp nodig?

Neem contact met ons op