Overslaan en naar de inhoud gaan
Waarom is het injectietarief voor zonnepanelen nog niet op mij van toepassing?

Waarom is het injectietarief voor zonnepanelen nog niet op mij van toepassing?

In het kort

Heb je recht op een terugleververgoeding voor de elektriciteit die je zonnepanelen produceren maar je niet verbruikt? Je ontvangt deze met terugwerkende kracht zodra je netbeheerder de benodigde gegevens kan doorgeven.

Het systeem met het injectietarief wordt door je energieleverancier toegepast bij eigenaars van bepaalde zonne-installaties in Brussel en in Vlaanderen. Voldoe je aan de voorwaarden, maar heb je nog geen terugleververgoeding van ons ontvangen voor de elektriciteit die je zonnepanelen produceren maar je niet verbruikt? Nog even geduld, het is gewoon een kwestie van tijd.

Met terugwerkende kracht

Om het injectietarief toe te passen waarop je recht hebt bij je energieleverancier, hebben we bepaalde informatie nodig van je distributienetbeheerder (DNB). Gezien het grote aantal dossiers dat verwerkt moet worden, treden er soms vertragingen op bij het doorsturen van deze informatie. Maar maak je geen zorgen: zodra we de informatie ontvangen, maken we je volgende facturen op. We houden daarbij rekening met je injecties, met terugwerkende kracht. Ondertussen hoef je geen stappen te ondernemen.

Nog steeds hulp nodig?

Neem contact met ons op