Overslaan en naar de inhoud gaan
Kan het injectietarief van mijn leverancier worden toegepast als mijn gegevens zijn geblokkeerd door mijn netbeheerder?

Kan het injectietarief van mijn leverancier worden toegepast als mijn gegevens zijn geblokkeerd door mijn netbeheerder?

In het kort

Zodra je gegevens zijn doorgestuurd door de netbeheerder, wordt het injectietarief toegepast op de elektriciteit die je zonnepanelen produceren maar die je niet verbruikt hebt en op het net injecteerde, met terugwerkende kracht en zonder dat jij stappen hoeft te ondernemen.

Ben je een van de eigenaars met zonnepanelen die recht heeft op het injectietarief  (in Brussel of in Vlaanderen)? Zelfs als we je gegevens nog niet hebben ontvangen, ontvang je de terugleververgoeding . Die komt overeen met onze aankoop van de energie die je zelf opwekt met je zonnepanelen maar niet verbruikte en die je injecteert op het net. De vergoeding omvat de volledige verschuldigde periode, inclusief de voorbije periode. Het is gewoon een kwestie van geduld.

Een correcte factuur met terugwerkende kracht

Het feit dat je gegevens te laat naar ons zijn doorgestuurd, heeft geen gevolgen voor je recht op het injectietarief. Zodra we deze gegevens hebben ontvangen, maken we een factuur op met terugwerkende kracht waarop dit tarief wordt toegepast en waarbij rekening worden gehouden met de hoeveelheid energie die je al op het net hebt geïnjecteerd. En je hoeft zelf geen stappen te ondernemen.

Nog steeds hulp nodig?

Neem contact met ons op