Overslaan en naar de inhoud gaan
Wat is inbegrepen in het onderhoud van mijn gas- of stookolieketel?

Wat is inbegrepen in het onderhoud van mijn gas- of stookolieketel?

In het kort

Met een onderhoudscontract van TotalEnergies wordt je gas- of stookolieketel gekeurd door een erkend verwarmingsinstallateur volgens specificaties die voldoen aan de wettelijke verplichtingen. En de verplaatsingskosten zijn inbegrepen. 

Wanneer je bij ons een onderhoudscontract afsluit voor je (al dan niet condenserende) gasketel of stookolieketel, geniet je van een onovertroffen garantie: de werkzaamheden worden uitgevoerd door een professional, op een grondige manier en volgens nauwkeurige specificaties die voldoen aan de wettelijke en verzekeringstechnische vereisten.

Vergeet niet dat onze prijzen inclusief verplaatsingskosten zijn, in heel België. 

Een correct onderhoud

Een belangrijke opmerking: je onderhoud wordt altijd uitgevoerd door een door EPB-erkend keteltechnicus. Hij of zij onderhoudt en reinigt de verschillende onderdelen van je verwarmingsinstallatie en voert ook de – wettelijk verplichte – periodieke keuring van de goede werking uit. 

Om concreet te weten welke werkzaamheden de technicus uitvoert, kan je hier het lastenboek voor het onderhoud van je ketel bekijken, ongeacht of deze op stookolie of gas werkt. 

De frequentie van het onderhoud varieert naargelang het type brandstof en het gewest waar je woont. Alle details vind je bij de antwoorden op onze FAQ’s ‘Hoe vaak moet ik mijn ketel laten onderhouden?’. 

In orde met je verzekering

Na het bezoek ontvang je via e-mail een officieel reinigings- en verbrandingsattest, dat je zorgvuldig moet bewaren zodat je het in geval van een probleem kan overhandigen aan je verzekeringsmaatschappij of aan de overheidsinstantie die een inspectie van je verwarmingsinstallatie uitvoert.

Nog steeds hulp nodig?

Neem contact met ons op