Overslaan en naar de inhoud gaan
Hoeveel kost het onderhoud van mijn ketel?

Hoeveel kost het onderhoud van mijn ketel?

In het kort

Gas of stookolie, condenserend of klassiek: de prijs van het onderhoud van je ketel hangt af van het model. Het hangt ook af van hoe oud je huis is, want de btw bedraagt slechts 6% voor huizen die meer dan 10 jaar oud zijn. 

De prijs van het onderhoud van je ketel hangt af van een aantal factoren. Werkt hij op gas of op stookolie? Is het een condensatieketel? Ook de leeftijd van het huis kan invloed hebben op het toegepaste btw-tarief. 

Het type ketel

Tegenwoordig komen condensatieketels vaker voor dan klassieke modellen. Want of het nu een Bosch, Buderus, Bulex, Remeha, Vaillant, Viesmann of een ander merk is, deze modellen zijn milieuvriendelijker en vooral zuiniger.

Je betaalt iets meer voor het onderhoud dan bij een klassieke ketel, maar omdat die ouder is, is het mogelijk dat er onderdelen moeten worden vervangen, waardoor de totale kosten stijgen. Houd er ook rekening mee dat het onderhoud van een stookolieketel over het algemeen duurder is dan dat van een gastoestel.

De leeftijd van de woning

Als je woning geheel of gedeeltelijk voor privédoeleinden wordt gebruikt en ouder is dan 10 jaar, bedraagt de btw op je onderhoudsfactuur 6% in plaats van 21%. Vergeet dus niet dit aan de verwarmingsinstallateur te vertellen als je je factuur wilt betalen na zijn/haar interventie.

Op basis van deze criteria bieden wij onderhoud van gasketels aan vanaf € 199 en van stookolieketels vanaf € 249.

Bij TotalEnergies

We leggen onze klanten graag in de watten. Als je voor Pixel Blue hebt gekozen, krijgt je dus 30€ korting op elk onderhoud dat door onze technici wordt uitgevoerd. Zo bieden wij bijvoorbeeld een jaarlijks onderhoud voor je gasketel vanaf € 169 en voor je stookolieketel vanaf € 219. Klik hier voor meer gegevens.

Nog steeds hulp nodig?

Neem contact met ons op