Overslaan en naar de inhoud gaan
Op welke subsidies heb ik recht als ik zonnepanelen installeer?

Op welke subsidies heb ik recht als ik zonnepanelen installeer?

In het kort

Er bestaan verschillende subsidies om je financieel te ondersteunen bij de aankoop van zonnepanelen. Welke precies? Dat hangt van de regio af. Het is niet altijd makkelijk om door de bomen het bos te zien. Maar wij helpen je! Het staat in elk geval vast dat zonnepanelen nog steeds een winstgevende investering zijn in 2023.

De prijzen van zonnepanelen zijn sterk gedaald de afgelopen jaren, maar toch blijft de aankoop van zonnepanelen nog een aanzienlijke investering. Gelukkig is de terugverdientijd erg kort dankzij de energiebesparing die je ermee doet. Wil je investeren in zonnepanelen? Weet dan dat je mogelijk recht hebt op een subsidie. De precieze financiële tegemoetkomingen zijn afhankelijk van de regio. Ze kunnen je net dat duwtje in de rug geven om de knoop door te hakken in 2023.

Bovendien vergemakkelijkt je Pixel Blue-contract je overgang naar zonne-energie nog meer door je een korting van 400 euro te geven op zonnepanelen die je bij ons aankoopt. Klik hier voor meer info over ons aanbod aan zonnepanelen.

Premies voor zonnepanelen in Vlaanderen?

Fluvius geeft je een premie als je zonnepanelen laat installeren met een omvormer met een vermogen van minder dan of gelijk aan 10 kVA. Deze premie kan je aanvragen tot eind 2024 en geldt enkel voor woningen gebouwd vóór 1 januari 2024.

ls je voldoet aan de voorwaarden voor de premie van Fluvius, heb je mogelijk ook recht op de voordelige renovatielening: Mijn VerbouwLening.

Premies voor zonnepanelen in Brussel?

In het Brusselse Gewest kan je gemeentelijke premies krijgen voor je zonnepanelen. Het bedrag wordt dan berekend op basis van je inkomen. Voor meer info kan je terecht bij je gemeente. Ook Ecoreno beloont duurzame investeringen en geeft financiële steun bij renovaties van woningen in Brussel. En voor energiebesparende maatregelen, waaronder dus zonnepanelen, kan je de Brusselse Groene Lening aanvragen.

Premies voor zonnepanelen in Wallonië?

In Wallonië wordt het Rénopack toegekend door de SWCS (Société Wallonne du Crédit Social) om renovatiewerken uit te voeren. De installatie van zonnepanelen hoort hier ook bij. Er gelden wel enkele voorwaarden. Meer details over de bedragen en maatregelen vind je in het artikel: ‘Investeren in zonnepanelen? Een subsidie drukt de prijs!

Nog steeds hulp nodig?

Neem contact met ons op