Overslaan en naar de inhoud gaan
Wie kan energiedelen?

Wie kan energiedelen?

In het kort

Energiedelen is mogelijk voor iedereen die is aangesloten op het elektriciteitsnet van dezelfde distributienetbeheerder en een digitale meter heeft.

Iedereen die aangesloten is op het hetzelfde elektriciteitsnet én een digitale meter heeft. In Vlaanderen gaat dat over Fluvius, in Brussel sluit je je aan bij Sibelga en in Wallonië momenteel enkel bij Ores (niet bij Resa of een andere distributienetbeheerder).   Je maakt best duidelijke onderlinge afspraken over de betaling en de prijs van het energiedelen. Goede afspraken maken goede vrienden.

Voordelig is trouwens dat in Brussel de digitale meter gratis geïnstalleerd wordt als je tot energiedelen overgaat. In Brussel kan je er een aanvragen via Sibelga. En in Wallonië wordt de installatie van je digitale meter terugbetaald

Voor Vlaanderen kan je de planning checken via Fluvius. Wil je energiedelen in Vlaanderen, dan moet elke deelnemer een digitale meter met meetregime 3 hebben. Dit betekent dat elke deelnemer bij zijn beheerder toestemming heeft gegeven om kwartierwaarden uit de digitale meter te lezen en die door te sturen naar de leverancier.  Geen idee of je een digitale meter of meetregime 3 hebt? TotalEnergies pluist het voor je uit via het contactformulier of chatfunctie.

Nog steeds hulp nodig?

Neem contact met ons op