Overslaan en naar de inhoud gaan
Mijn eerste energiefactuur komt niet overeen met mijn berekende prijs, hoe komt dit?

Mijn eerste energiefactuur komt niet overeen met mijn berekende prijs, hoe komt dit?

In het kort

Vast of variabel tarief? We leggen je haarfijn uit hoe de berekening van je eerste factuur tot stand komt. We verklappen al dat de fluctuerende prijzen voor elektriciteit en aardgas er voor heel wat tussen zitten.

Je energiefactuur betalen

1. Je hebt een vast tarief

Werd je niet klant op de eerste dag van de maand? Dan berekenen we de prijs van je eerste voorschot op basis van het aantal resterende dagen in die maand. In dat geval komt het bedrag op je eerste factuur niet overeen met de ingeschatte maandelijkse kost door onze simulator. Vanaf de tweede maand en energiefactuur is dat dus wel het geval.
 

2. Je hebt een variabel tarief

Heb je een contract met variabele energieprijs? Dan maken we gebruik van de gekende energieprijs op het moment van de simulatie. De energieprijzen evolueren echter voortdurend.

Op het moment van je eerste energiefactuur herberekenen we daarom het tarief op basis van de prijs die we op dat moment kennen én de voorspelde evolutie. We houden hierbij rekening met eventuele stijgingen of dalingen. Zo proberen we de energieprijs op je voorschotfactuur zo goed mogelijk in te schatten.

Nog steeds hulp nodig?

Neem contact met ons op