Overslaan en naar de inhoud gaan
Ik heb een budgetmeter. Krijg ik dan nog steeds facturen?

Ik heb een budgetmeter. Krijg ik dan nog steeds facturen?

In het kort

Met een budgetmeter krijgt je geen voorschotfactuur meer, maar wel eenmaal per jaar een jaarafrekening. Hierbij wordt rekening gehouden met je jaarlijkse verbruik, en wordt wat je via je laadbeurten hebt betaald in mindering gebracht. 

Met een budgetmeter voor je gas- en/of elektriciteitsverbruik krijg je geen voorschotfacturen meer. Eenmaal per jaar sturen wij je een regularisatiefactuur: hierin wordt rekening gehouden met je jaarverbruik en al je laadbeurten worden in mindering gebracht. Je laadbeurten worden in dit geval als voorschotten beschouwd. 

De berekening van het verschil

Een belangrijk punt is dat de prijs die je betaalt wanneer je de laadkaart van je meter laadt niet de prijs is die op het contract staat dat je hebt ondertekend.

Om je jaarafrekening vast te stellen berekenen we daarom het verschil tussen de prijs die je bij je laadbeurten hebt betaald en de prijs die je volgens de voorwaarden van je contract zou hebben betaald.

De laadmethode

Kleine herinnering over je laadbeurten: de methode verschilt naargelang je netbeheerder. Dit is de link naar de verschillende infobrochures: 

Geef je meterstanden door!

LET OP: het is belangrijk dat je je meterstanden eenmaal per jaar doorgeeft aan je netbeheerder, wanneer je je meterstandenkaart krijgt. Tip: heb je nog een oude budgetmeter? Gebruik de blauwe knop op het kastje om je meterstand op te nemen.

Nog steeds hulp nodig?

Neem contact met ons op