Overslaan en naar de inhoud gaan
Waarom zou je een thuisbatterij installeren?

Waarom zou je een thuisbatterij installeren?

In het kort

Met een thuisbatterij kan je de door je zonnepanelen geproduceerde energie opslaan. Hierdoor beschik je over een reserve aan elektriciteit die je kan gebruiken zonder dat je het distributienet nodig hebt, zelfs bij een stroomonderbreking.

Met je zonnepanelen kan je je eigen energie produceren. Als je deze energie niet verbruikt wanneer ze wordt geproduceerd, wordt ze op het net geïnjecteerd. Dit heet het compensatieprincipe en het wordt zichtbaar via een terugdraaiende teller. 

Als je een thuisbatterij installeert, kan je thuis alle of een deel van de door je zonnepanelen geproduceerde elektriciteit opslaan. Op die manier kom je een stap dichter bij autonomie.
 

De voordelen van een thuisbatterij

  • Opslag van elektriciteit. Je slaat de elektriciteit op die je zonnepanelen overdag produceren. Deze elektriciteit is dan 's avonds beschikbaar, wanneer je thuis bent en energie verbruikt.
     
  • Autonomie ten opzichte van het net. Zelfs als je je eigen elektriciteit produceert, blijf je afhankelijk van het net om je overtollige productie te injecteren of om energie af te nemen wanneer je er te kort hebt. Met een batterij heb je thuis een reserve aan elektriciteit die je kan gebruiken zonder dat je het net nodig hebt.
     
  • Noodstroom. Stroomonderbreking? Met de energie die je in je thuisbatterij hebt opgeslagen, voorzie je verschillende apparaten van stroom.

 

Nog steeds hulp nodig?

Neem contact met ons op