Hoe kan ik het rendement van mijn zonnepanelen monitoren?

In het kort

Met een app voor opvolging vanop afstand kan je je energieproductie op de voet volgen. Deze app is ingesteld door onze projectcoördinatoren, die je daarna een e-mail sturen met de te volgen stappen.

Na de installatie van je SolarEdge- of GoodWe-omvormer die verbonden is met het internet, stellen onze projectcoördinatoren een app voor opvolging vanop afstand in. Je ontvangt dan een e-mail met de inloggegevens en de te volgen stappen. Via deze monitoring volg je de productie op de voet.

SolarEdge-monitoringapp

Als je installatie is uitgerust met optimizers, download je de app hier voor een iOS-smartphone en hier voor een Android-toestel

De app geeft een overzicht van de systeemprestaties:

• Huidig vermogen van het systeem
  • Energie (vandaag, vorige maand, tijdens de hele levensduur)
  • Grafische weergave van de dagelijkse, wekelijkse en jaarlijkse energieproductie.

Je vindt er ook:

• De weersvoorspellingen, waarmee je de prestaties van het systeem kan beoordelen
  • De weergave van de materiële inrichting van het systeem
  • Een volledige lijst van al je productielocaties, met gedetailleerde gegevens voor elke locatie

Hoe koppel je de app aan je installatie (pairing)?

Houd de ‘ON/OFF P’-schakelaar van de omvormer gedurende minstens 5 seconden in de stand P. Zodra de drie leds tegelijk knipperen, laat je de schakelaar los. Het koppelingsproces is begonnen en duurt ongeveer 3 minuten. Voer de koppeling altijd uit als het buiten licht is.

De kleurcodes van de omvormer in de app geven de volgende statussen aan:

• Groen: de actie is uitgevoerd (reset of pairing geslaagd)
  • Oranje: de actie is bezig
  • Rood: de actie is mislukt
  • Zwart: er is geen internetverbinding. Deze verbreking kan het gevolg zijn van een verandering van internetprovider, de installatie van een nieuwe router, de wijziging van het wachtwoord voor het wifi-netwerk, een wijziging van het IP-adres, een synchronisatieverlies tussen de netwerkrepeaters (Devolo). Ga naar de rubriek ‘SolarEdge-omvormers: SetApp SolarEdge’ voor meer informatie over dit onderwerp.

GoodWe-app

Als je een GoodWe-omvormer hebt, zorgen wij voor de online registratie. Je ontvangt dan een e-mail met je inloggegevens. Download de app hier voor een iOS-smartphone en hier voor een Android-toestel

Als je een handleiding wilt voor het herconfigureren van de monitoringinterface, vraag het ons gerust.