Overslaan en naar de inhoud gaan
Ik vertrek naar het buitenland. Hoe moet ik mijn contract aanpassen?

Ik vertrek naar het buitenland. Hoe moet ik mijn contract aanpassen?

In het kort

Vertrek je een paar maanden naar het buitenland, dan kan je het bedrag van je voorschotten aanpassen. Trek je definitief uit je woning? Beëindig je contract en vul een energieovernamedocument in.

Van plan om naar het buitenland te trekken? Als je maar enkele dagen of weken op vakantie gaat, laat je je energiecontract ongewijzigd. Maar vertrek je voor een paar maanden of zelfs definitief, dan moet je enkele stappen nemen, al naargelang je situatie.

Je bent enkele maanden weg

Omdat je in die periode geen energie verbruikt, kan je het bedrag van je voorschotten aanpassen en kiezen voor ‘leegstand’. Contacteer een van onze Energiedeskundigen via de chat.
Let op! Beëindig je contract niet, want je netbeheerder dreigt dan je meter te sluiten. Elk toeleveringspunt moet namelijk een contract hebben, ook al wordt het tijdelijk niet bewoond.

Je verlaat je woning definitief

In dat geval moet je je contract beëindigen en een energieovernamedocument invullen, ofwel met de eigenaar van het pand, ofwel met de nieuwe bewoner, die het energiecontract zal moeten overnemen.
Je hoeft ons het energieovernamedocument niet te bezorgen. Zorg er wel voor dat het perfect is ingevuld en ondertekend door beide partijen. Bewaar er een exemplaar van. Het komt mogelijk van pas bij een geschil.

Je energieovernamedocument

Nog steeds hulp nodig?

Neem contact met ons op