Overslaan en naar de inhoud gaan
Hoe kun je optimaal elektriciteit verbruiken met het injectietarief ?

Hoe kun je optimaal elektriciteit verbruiken met het injectietarief ?

In het kort

Val jij onder het systeem met een Gedwongen Commercialisering van de Injectie? Er bestaan verschillende manieren om de elektriciteit die door je fotovoltaïsche panelen wordt opgewekt optimaal te verbruiken.

Met het systeem met een Gedwongen Commercialisering van de Injectie wordt de overtollige elektriciteit - geproduceerd met je zonnepanelen - die je op het net injecteert, rechtstreeks vergoed op basis van een tariefkaart opgesteld door TotalEnergies.

Eigenaars van een zonnepanelensysteem kunnen op verschillende manieren hun elektriciteit optimaal verbruiken:

Je geproduceerde elektriciteit verbruiken

Overdag, wanneer je panelen elektriciteit produceren, verbruik je elektriciteit: op dat moment doe je aan zelfconsumptie. Je meter registreert dan geen verbruik (geen afname op het distributienet) en je elektriciteit kost je dus niets. En dankzij je slimme meter kun je gemakkelijk bepalen wat de beste momenten zijn om elektriciteit te verbruiken.

Je elektriciteit opslaan

Kan je je productie niet volledig verbruiken? Sla je overtollige energie op in een thuisbatterij. Je kunt de elektriciteit afnemen die je nodig hebt wanneer je panelen er geen produceren (bijvoorbeeld 's avonds) zonder dat je van het distributienet hoeft af te nemen. Ook hier doe je volledig aan zelfconsumptie.

Je sanitair warm water produceren

Je kunt de hoeveelheid elektriciteit die je van het net afneemt ook verminderen door een warmtepomp en een warmtepompboiler te installeren: je kunt je eigen sanitair warm water produceren met de elektriciteit die wordt opgewekt door je zonnepanelen.

Wil je meer informatie over de overstap naar het systeem met een Gedwongen Commercialisering van de Injectie en het injectietarief? Lees dan deze blogpost.

Nog steeds hulp nodig?

Neem contact met ons op