Overslaan en naar de inhoud gaan
De energieprijzen dalen: Neem ik zelf initiatief om mijn voorschotbedrag van mijn variabel contract aan te passen?

De energieprijzen dalen: Neem ik zelf initiatief om mijn voorschotbedrag van mijn variabel contract aan te passen?

Wij volgen de marktprijzen voor gas- en elektriciteit op de voet. Momenteel dalen de prijzen. Blijven de marktprijzen voor gas en elektriciteit dalen en wat is de invloed op je voorschotfactuur? Hoe reageer je best nu de prijzen dalen? 

COVID en het conflict in Oekraïne
Na de COVID-periode leefde de economie opnieuw herop waardoor de vraag naar energie steeg. Een stijgende vraag brengt automatisch hogere prijzen met zich mee. Het conflict in Oekraïne en de grote Europese afhankelijkheid van Russich gas, zorgde ervoor dat de prijzen stegen tot ongekende hoogtes. 

Vandaag lijken de financiële markten te stabiliseren, én dalen de marktprijzen voor gas en elektriciteit.

Je tekende een variabel contract voor juli 2022 en na november 2022: Pas ik mijn voorschot aan nu de energieprijzen dalen?

Wij raden je aan om je voorschotbedrag bij een variabel contract niet te snel aan te passen. De marktprijzen daalden vanaf januari 2023, maar het is niet zeker of die prijsdaling blijft aanhouden. Tal van factoren kunnen de energieprijs opnieuw doen stijgen: Verergert het conflict in Oekraïne? Blijft het weer zacht? Is de inflatiepiek écht voorbij? En schuilt er een economische recessie om de hoek? 

Als jouw energie-expert ondersteunen we je om je jaar- of eindafrekening zo dicht mogelijk bij nul ligt, zodat je straks niet te veel moet bijbetalen. 

Je tekende een variabel contract tussen juli 2022 en november 2022: Je ontvangt een voorstel om je voorschotbedrag te verlagen

Wie bij TotalEnergies een variabel contract ondertekende tussen juli 2022 en november 2022 afsloot, zal zijn voorschot verlaagd zien. Je ontvangt hierover een e-mail met een nieuw voorstel. Wens je dat niet, kan je dat altijd aangeven. We zullen tot 3 keer per jaar nagaan of je met je variabel contract te veel voorschot betaald. We zullen je dan hierover verwittigen.

Volg je verbruik in Mijn Klantenzone

Je kan je verbruik op elk moment controleren en de evolutie volgen in Mijn klantenzone Bekijk regelmatig je meterstanden bij een digitale meter of voer ze in als je nog een analoge meter hebt. Je kan je voorschot 1 keer per jaar zelf aanpassen in Mijn Klantenzone. Heb je een variabel contract? Dan worden de prijsschommelingen automatisch verrekend op je jaar- en/of eindafrekening. Je hoeft dus zelf geen actie te ondernemen om te genieten van de prijsdalingen.

 

Nog steeds hulp nodig?

Neem contact met ons op