Overslaan en naar de inhoud gaan
Een thuisbatterij installeren

Een thuisbatterij installeren

Je produceert al je eigen stroom met zonnepanelen. Een groot deel van de elektriciteit wordt echter weer geïnjecteerd in het net. Met een thuisbatterij sla je je stroom op en zet je een nieuwe stap naar energieautonomie.

 

De voordelen van een thuisbatterij

Thuisbatterijen bieden heel wat voordelen. We zetten er enkele op een rijtje:

 

Opslag van elektriciteit

Een thuisbatterij slaat de energie op die zonnepanelen overdag produceren. Die elektriciteit is dan 's avonds beschikbaar, wanneer je thuis bent en energie verbruikt. Op die manier wordt de kloof gedicht tussen de beschikbaarheid van zonne-energie en het moment waarop de vraag naar elektriciteit hoog is.

 

Autonomie ten opzichte van het net

Door zonnepanelen te plaatsen produceer je je eigen stroom? Je blijft echter afhankelijk van het net om je overtollige energie te injecteren en indien nodig stroom van het net te halen.

Door je installatie te koppelen aan een thuisbatterij sla je je elektriciteit op en gebruik je je stroom wanneer je wilt, zonder dat je het elektriciteitsnet nodig hebt.

 

Noodstroom

Bij een defect aan het net kun je je apparaten van stroom voorzien met de energie die je hebt opgeslagen in je thuisbatterij. De duur is afhankelijk van de technische mogelijkheden van je batterij, het oplaadniveau en de types apparaten die je van stroom voorziet.

 

Wil je graag een offerte voor een thuisbatterij? Bel dan naar 078 48 77 75 of stuur een e-mail naar [email protected]

Nog steeds hulp nodig?

Neem contact met ons op