Overslaan en naar de inhoud gaan
Wat is een variabele energieprijs?

Wat is een variabele energieprijs?

In het kort

Heb je een variabel energiecontract? In dat geval schommelt je energieprijs volgens de stijgende en dalende prijzen op de markt. Op bepaalde sleutelmomenten in je contractperiode passen we je factuurbedrag aan, bijvoorbeeld bij je jaarlijkse afrekening.

Heb je een energiecontract met een variabel tarief? Lees meer over wat dit precies inhoudt en hoe en wanneer wij je voorschotbedrag aanpassen. 

Schommelende energieprijzen

Bij een variabel tarief schommelt de prijs van je energie volgens de marktprijzen, die van maand tot maand of per kwartaal kunnen stijgen of dalen, naargelang de index die je energieleverancier hanteert. Bij een prijsstijging zal je prijs dus stijgen, maar als de prijzen dalen, zal je daar ook van profiteren. 

Aanpassingen op cruciale momenten

Wij passen je voorschotbedrag niet elke maand aan: wij houden rekening met deze prijsschommelingen op bepaalde cruciale momenten tijdens je contractperiode en in het bijzonder op een van de belangrijkste momenten: de jaarafrekening. 

Als je in de loop van het jaar te weinig hebt betaald, krijg je een factuur voor het resterende bedrag. Zo niet, krijg je het te veel betaalde bedrag terugbetaald.

Nog steeds hulp nodig?

Neem contact met ons op