Overslaan en naar de inhoud gaan
Ik heb zonnepanelen geïnstalleerd. Hoe pas ik mijn voorschot aan?

Ik heb zonnepanelen geïnstalleerd. Hoe pas ik mijn voorschot aan?

In het kort
Dankzij je panelen neem je minder elektriciteit af van het net. Je wil daarom je voorschot herzien. In afwachting van een aanpassing die overeenstemt met je verbruik en werkelijke productie stellen we je een tussenoplossing voor.

Met je zonnepanelen verbruik je de elektriciteit die je zelf produceert en verminder je de hoeveelheid stroom die je tot nu toe van het distributienet haalde. Het is dus logisch dat je je voorschotbedrag naar beneden wil herzien.

Het proces

Na de installatie van je panelen duurt het mogelijk enkele maanden voordat je voorschot wordt gewijzigd, omdat het proces verschillende stappen doorloopt, namelijk

  • de goedkeuring van je installatie door een erkend organisme
  • de overdracht van de nodige gegevens door dat organisme aan je distributienetbeheerder (DNB)
  • de verwerking van die gegevens door je DNB, waarna die ze doorgeeft aan ons, je energieleverancier.

Wanneer je netbeheerder je installatie heeft goedgekeurd, stellen we een eindafrekening op om de verbruiksperiode zonder zonnepanelen duidelijk te identificeren.
Maar we kunnen nog geen correcte factuur opstellen, omdat we je verbruik en productie gedurende een volledig jaar moeten kennen.

Een tussenoplossing

Intussen en omdat het geen zin heeft om je meer te laten betalen dan wat je uiteindelijk verbruikt, stellen we voor om je voorschot in redelijke mate te verlagen. Een mooie tussenoplossing, tot je voorschotbedrag precies afgestemd wordt op je verbruik en werkelijke productie.

NB: het is belangrijk dat je verbruik in die periode ook ‘redelijk’ blijft, want we berekenen je lagere voorschot op basis van je huidige verbruik. Je vermijdt zo onaangename verrassingen wanneer je je jaarafrekening krijgt.

Hoe vraag je om die aanpassing van je voorschot?

Je kan ons vragen om je voorschot in redelijke mate te verlagen tijdens een chat met een van onze experts.

En daarna?

Pas na een volledig productiejaar kunnen we het voorschotbedrag preciezer berekenen op basis van je verbruik en je werkelijke productie.

Nog steeds hulp nodig?

Neem contact met ons op