Overslaan en naar de inhoud gaan
Investeren in een thuisbatterij: is dat rendabel?

Investeren in een thuisbatterij: is dat rendabel?

Met het nieuwe systeem van het injectietarief blijft het in Brussel interessant om een batterij te plaatsen, en zo het verbruik uit eigen productie te verhogen. Het enige nadeel? Er zijn geen subsidies voorzien voor de aankoop van de batterij.

In Wallonië geldt nog steeds het principe van de terugdraaiende teller. Voorlopig is een thuisbatterij er nog niet de moeite waard. Maar als het Waalse Gewest niet langer tussenkomt in het prosumententarief, zal de situatie veranderen. Anticipeer jij op deze verandering? Dan zal je in de toekomst kunnen besparen.

In Vlaanderen is de installatie van een thuisbatterij interessant als je huiseigenaar bent. En als je hebt beslist om zonnepanelen te installeren. In januari 2021 werd de terugdraaiende teller hier afgeschaft en het nieuwe tariefsysteem ingevoerd.

Van nu af aan betaal je als huiseigenaar voor de elektriciteit die je van het net afneemt. Het is dus in je eigen belang om je verbruik uit eigen productie te verhogen. Zo verminder je de afhankelijkheid van het net en betaal je ook minder. Een thuisbatterij is hier de ideale oplossing!

Nog steeds hulp nodig?

Neem contact met ons op