Overslaan en naar de inhoud gaan
Hoe wordt mijn voorschot berekend en hoe kan ik het aanpassen?

Hoe wordt mijn voorschot berekend en hoe kan ik het aanpassen?

We berekenen het bedrag van je voorschot op basis van je meterstanden. Die bepalen je werkelijk verbruik.  Eenmaal per jaar moet je ze doorsturen naar je netwerkbeheerder, die je meterstanden aan ons bezorgt. Als jij zelf je meterstanden niet aan je netbeheerder doorstuurt, gaat die je verbruik inschatten.   

Op basis van die gegevens berekenen we je jaarafrekening en je nieuw voorschot. Je doet er goed aan altijd je meterstanden door te geven als de netbeheerder het vraagt, zodat we het bedrag van je voorschot kunnen baseren op je werkelijk verbruik.  

Laatste stap: we passen jouw tarief toe op je verbruik. Als je een variabel contract hebt, houden we rekening met de huidige en de verwachte marktprijzen voor de komende 12 maanden. 

Je kan op elk moment je meterstanden opnieuw invoeren in Mijn klantenzone. Zo kan je voorschot aangepast worden aan je werkelijk verbruik en aan de evolutie van de marktprijzen. Op je volgende voorschotfactuur staat dan het aangepaste bedrag. 

Let wel, je kan je voorschot niet voortdurend verlagen of verhogen. Eén keer je veranderd hebt, moet je wachten op je afrekeningsfactuur alvorens nog een aanpassing te kunnen doen. Je kan ook maar maximum 20% hoger of lager gaan dan je huidig bedrag. 

Nog steeds hulp nodig?

Neem contact met ons op