Overslaan en naar de inhoud gaan

Spouwmuren isoleren? Het is nooit te laat.

Wist je dat bijna een miljoen Belgische woningen niet-geïsoleerde spouwmuren hebben? Is dat ook bij jou het geval? Maak op één werkdag tijd komaf met dit warmteverlies.

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
Pose de matériaux d'isolation pour les murs creux

Nauwelijks geïsoleerd

Een spouwmuur of holle muur bestaat uit drie lagen: de binnenmuur, een holle ruimte (of spouw) en de buitengevel. De techniek is vooral bedoeld om de vochtigheid buiten te houden. Het probleem is dat spouwmuren tot het eind van de jaren zeventig nauwelijks geïsoleerd werden. In veel huizen gaat daardoor tot een kwart van de opgewekte warmte verloren.

Tip! Door je spouwmuren te isoleren kan je je verwarmingskosten met 30% doen dalen.

 

Contacteer ons

Krijg een offerte!

Heb jij spouwmuren?

Of je huis spouwmuren heeft, is makkelijk na te gaan. Zo kan je de bouwplannen van je huis erbij nemen. Geen plannen bij de hand? Let dan op de dikte van je muren aan de deuren of de ramen. Muren van meer dan 25 centimeter dik, zijn hoogstwaarschijnlijk spouwmuren. Werd je woning gebouwd tussen 1930 en 1970? Dan heb je negen kansen op tien spouwmuren. En tenslotte kan je ook op zoek gaan naar luchtkokers of openingen in de voegen. Die wijzen gegarandeerd op spouwmuren.

 

Wil je absolute zekerheid? Laat dan een TotalEnergies-expert een kijkje nemen in je muren met een cameraatje. Daarna kan je aan de slag. Wees gerust: spuwmuren isoleren kost weinig geld en amper moeite. De klus is in amper één dag geklaard. Een gespecialiseerde firma blaast glaswolvlokken of polystyreenkorrels in de holle ruimte. Gedaan met onnodig warmteverlies!

Nog niet overtuigd? Dit zijn de belangrijkste argumenten op een rijtje:

  • Onmiddellijk resultaat
  • Geen binnenwerken nodig
  • Tot 30% lagere verwarmingskosten
  • Dankzij een beter Energieprestatiecertificaat (EPC) kan je later een hogere prijs vragen voor je woning
  • Groter wooncomfort door constante temperatuur
  • Minder last van straatlawaai
  • Geen stedenbouwkundige aanvraag nodig.
  • Dankzij je lager verbruik draag je je steentje bij aan een beter milieu

 

Wil je weten hoeveel dit zou kosten?

Doe een simulatie

TotalEnergies, je isolatie-partner

Of er geen alternatieven bestaan om je spouwmuren te isoleren? Toch wel, maar die technieken zijn allesbehalve eenvoudig. Zo kan je bijvoorbeeld je binnenmuren isoleren. Maar dat gaat ten koste van je woonoppervlakte. Je kan ook je buitengevel bekleden, maar dat is een dure en tijdrovende zaak. Spouwmuurisolatie verdient dus hoe dan ook de voorkeur.

Wist je dat TotalEnergies sinds 2011 een team heeft dat zich uitsluitend met isolatie bezig houdt? Wij begeleiden je volledige isolatieproject, van offerte tot plaatsing. Zo kunnen we je in contact brengen met professionele installateurs en je premie-aanvraag regelen. Isolatieplannen?