Overslaan en naar de inhoud gaan

Verhuizen: wordt dit jouw kans om te verhuizen naar de ‘wereld van morgen’?

De wereld van gisteren. De wereld van morgen. We hebben er tijdens de eerste lockdown stevig over nagedacht. We werden geconfronteerd met een virus, maar ook met onszelf. Met onze gewoontes en manier van produceren en consumeren. Kunnen we de wereld veranderen door te verhuizen? Nee, helaas niet. Maar steeds meer mensen zijn wel gemotiveerd om iets te doen. Ben jij van plan om de komende weken of maanden te verhuizen? Da’s het geknipte moment om stil te staan bij wat je écht nodig hebt.

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
Lampiris-Move-promo-tarifnuit-24

De lichtste verhuisdoos?

Da’s diegene die je niet moet meenemen!

Verhuizen is vaak je hele leven in dozen stoppen.

En wie het al deed, kan beamen dat veel dozen maanden later nog altijd ongeopend in de kelder, op zolder of in de garage staan. Het gemakkelijkst te recycleren afval is dan ook het afval dat nooit werd geproduceerd. En dat geldt ook hier. De lichtste doos die het minste in de weg staat, dat is de doos die je niet moet meezeulen.

Neem je tijd om alles uit te mesten. Hoe sneller je begint, hoe gemakkelijker die klus wordt. Bekijk rustig – kast na kast, kamer na kamer – wat je wel en niet kunt missen. Een tip van de beroemde opruimgoeroe Marie Kondo: vraag je bij elk voorwerp dat je tegenkomt af of je er blij van wordt. Gooi ballast van je af en maak ruimte, tijd en energie vrij voor je verhuizing.

Recycleer om kosten en afval te vermijden.

Beperk het aantal kartonnen dozen tot een minimum door te gebruiken wat je al in huis hebt. Met kratten, bakken, koffers, tassen, grote lakens of tafelkleden en lades (met inhoud) lukt het ook prima. Gebruik geen plastic om breekbare voorwerpen te beschermen. Krantenpapier en handdoeken zijn net zo efficiënt als noppenfolie. Je kunt je glazen zelfs beschermen met sokken! Toch niet genoeg alternatieve dozen gevonden? Je vindt vast wel wat kartonnen dozen in je omgeving. Of koop ze tweedehands! Nog een alternatief: huur grote verhuisbakken (bijvoorbeeld hier). Je geeft ze daarna gewoon weer terug aan de verhuurfirma. Da’s weer een ritje naar het containerpark uitgespaard.  

Plan je een verhuis?

Geniet 24/24u van het nachttarief

Wat met de rest?

Wat met al die meubels, decoratiespulletjes en boeken die niet mee verhuizen? Kleding die je niet meer draagt? Bepaalde huishoudtoestellen als je naar een volledig ingerichte keuken verhuist? Hoe maak je schoon schip in je medicijnkastje? Kies ook hier voor de juiste kanalen om je afgedankte spullen een nieuw leven te geven.

Met jouw afdankertjes maak je misschien iemand anders blij.

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het tweedehands aanbieden. Of koop de spullen die je in je nieuwe stekje nodig hebt gewoon zelf tweedehands. Neem eens een kijkje bij Spullenhulp, Oxfam, troc.com, 2dehands.be of een Kringwinkel in je buurt. Voor kleding is er Vinted. Maar je kunt ook iemand gelukkig maken door alles wat nog bruikbaar is naar een tweedehandswinkel te brengen. Je vindt ze hier, hier en hier. Online heb je ook eBay en de Koopjeskrant. En vergeet de inzamelpunten voor kleding in je buurt niet. Denk voor je een defect toestel of kapot voorwerp weggooit tot slot ook eens aan de Repair Cafés. Handige vrijwilligers krijgen er veel toestellen weer aan de praat!

En wat met oude geneesmiddelen?

Medicijnen zijn schadelijk voor het milieu. Gooi ze dus zeker niet weg en giet ze al helemaal niet in het toilet of de gootsteen. Gooi de bijsluiter en het doosje bij het papierafval en breng de medicatie zelf binnen in je apotheek. Opgelet: we hebben het over geneesmiddelen, dus niet over chemische producten, cosmetica, voedingssupplementen, vitamines of babyvoeding.

Je zult energie nodig hebben

Je gaat niet bepaald een rustige periode tegemoet en je zult flink wat energie kunnen gebruiken. Gelukkig laat TotalEnergies je nooit in de steek.

Ben je al klant? Je kunt je contract zonder enig probleem behouden. Bezorg ons gewoon je nieuwe adres, en wij zorgen voor alles.

Ga je verbouwen? En heb je tijdelijk een contract voor beide woningen nodig? Registreer nu je nieuwe woning en verhuis later.

Nog geen klant? De leverancier voor je nieuwe thuis kies je volledig vrij. Dit is ook meteen het geknipte moment om je af te vragen waar je energie eigenlijk vandaan komt … Bij TotalEnergies is ze 100% groen en van bij ons. Afkomstig van 1500 lokale producenten, om precies te zijn, allemaal in België! Als je voor TotalEnergies kiest, maak je dus een heel mooi gebaar. 

 

Over hetzelfde thema en ook interessant:

Adreswijziging: 9 bij te werken documenten

Verhuizen: hoe vul je een energie-overnamedocument in?

 

Niks vergeten? Overloop deze lijst om zeker te zijn.

Verhuizen: de volledige checklist om niets te vergeten