Overslaan en naar de inhoud gaan

TotalEnergies kent sterke groei

Sinds begin 2018 mochten we bij TotalEnergies 100.000 nieuwe klanten begroeten. Hartelijk welkom en bedankt! 

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
Miniatuurvoorbeeld

Je hebt het misschien al gehoord in de media: Anode zit in slechte papieren. Daardoor is er opschudding bij de kleine leveranciers op de energiemarkt, omdat zij mogelijk in de problemen komen voor hun energielevering.

Bij TotalEnergies hoeven we niet te vrezen: wij zijn voor onze bevoorrading niet afhankelijk van Anode.

We doen hiervoor zelfs helemaal geen beroep op externe ondernemingen. We kopen onze groene stroom rechtstreeks aan bij meer dan 1000 lokale producenten, voor een volume dat het verbruik van onze particuliere klanten volledig dekt. We hebben dus rechtstreeks toegang tot de groothandelsmarkten voor elektriciteit en gas.

Schommelende energieprijzen

Helaas weten we allemaal dat de energieprijzen voortdurend in beweging zijn. Na een jarenlange daling zien we de prijzen nu weer stijgen. De laatste twee jaar zijn ze zelfs verdubbeld.  

Thumbnail
Bron: my.elexys.be

Gevolgen voor de consument :

Het is van belang het tarief te kiezen dat past bij je verbruiksprofiel. De volgende criteria kunnen je daarbij helpen: aantal gezinsleden, grootte van je woning, type verwarming enz. Eens je je verbruiksprofiel kent, ga je op zoek naar de beste prijs voor je energie.

Er bestaan twee tariefformules: vaste prijs of variabele prijs.

Wat is een vast tarief? 

Met een vast tarief leg je je prijs voor een langere periode vast (1, 2 of 3 jaar). Je komt niet voor verrassingen te staan en bent verzekerd van hetzelfde tarief gedurende de volledige looptijd van je contract. Zo bescherm je jezelf tegen prijsschommelingen. De kunst bestaat erin op het juiste moment de prijs vast te leggen.

Wat is een variabel tarief?

Bij een variabel tarief worden de drie prijsonderdelen van je factuur tijdens je contract geïndexeerd: de energieprijs, de nettarieven en de heffingen. De variabele kosten worden elk kwartaal herberekend volgens de gemiddelde prijs op de Belgische markt. Ze evolueren dus in de tijd en kunnen stijgen of dalen, conform de nieuwe parameters die de regering heeft bepaald.

Wat als jouw energieleverancier betrokken is?

Als jouw energieleverancier betrokken is, zal dat je energieprijs beïnvloeden, of – in het slechtste geval – zal je leverancier je geen energie meer kunnen leveren. 

In dat geval schakel je automatisch over naar de standaardleverancier in je streek en krijg je een standaardtarief. Mogelijk is dat tarief dus niet afgestemd op je verbruiksbehoeften. Kortom: anticipeer! Kies zelf je nieuwe leverancier.

TotalEnergies maakt groene energie bereikbaar voor iedereen

TotalEnergies scoort hoog op vergelijkingssites. We zijn een energieleverancier met een stabiele en constante prijspositionering. Een langetermijnspeler dus.

Doe zoals meer dan 100.000 klanten dit jaar en kies voor de duurzame aanpak van TotalEnergies!

 

Lampiris, dat is jouw garantie op de beste prijs

Ik bespaar