Overslaan en naar de inhoud gaan

Pixel Blue: dat is kiezen tussen een variabel of vast tarief

Pixel Blue is een energieaanbod met tal van voordelen, zoals groene elektriciteit, telefonische ondersteuning en exclusieve kortingen. Waar Pixel Blue oorspronkelijk alleen met variabel tarief beschikbaar was, is er nu ook een Pixel Blue-contract met vaste prijs.

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
People checking their energy tariff on a laptop

Door te kiezen voor Pixel Blue, geniet je als klant van TotalEnergies van heel wat interessante voordelen zoals groene stroom, de opvolging van je budget en je verbruik in de app of Mijn klantenzone. En dat is niet alles. Want met Pixel Blue kun je ook rekenen op persoonlijk advies via telefoon en mooie kortingen op de installatie van zonnepanelen, een thuisbatterij, een laadpaal of het onderhoud van je verwarmingsketel. Vanaf 1 augustus 2023 kies je voortaan het contract dat het best bij je past: met een vast of variabel tarief. 

De terugkeer van het vaste tarief

Met de historisch hoge energieprijzen van de afgelopen tijd was het te riskant om een energiecontract met vast tarief af te sluiten. Daarom bood zo goed als geen enkele energieleverancier nog zo’n contract aan, tenzij met beperkte en weinig aantrekkelijke voorwaarden.

Sinds enkele maanden zijn we terug in rustiger vaarwater terechtgekomen. De prijzen op de energiemarkt bevinden zich opnieuw op een redelijk niveau. Nog steeds hoger dan in normale tijden, maar wel stabieler dan een poos geleden. Daarom willen sommige consumenten kunnen kiezen tussen een vast en variabel tarief. Hoewel niemand de toekomst kan voorspellen, wil TotalEnergies graag tegemoetkomen aan die vraag. We hebben dus besloten om het vast tarief opnieuw in te voeren voor onze Pixel Blue-klanten.

De juiste keuze maken

Variabel of vast tarief? Hoe maak je de beste keuze? Het eenvoudigste is ongetwijfeld om de voordelen van elk type contract te vergelijken. We zetten ze hier even op een rijtje, zodat je een duidelijk beeld krijgt.

Tableau comparatif tarif variable fixe en NL

Belangrijke nuances

Om een onderbouwde keuze te maken, geven we graag nog het volgende mee. Als je graag zekerheid hebt en vanaf de start weet waaraan je je mag verwachten, zal een vast contract je inderdaad die gemoedsrust bieden. Het is wel belangrijk om te weten dat die gemoedsrust een prijs heeft: een vast tarief ligt nog altijd hoger dan een variabel tarief.

Vergeet ook niet dat een vast tarief niet wijzigt. Anders gezegd: hoewel je prijsstijgingen op de energiemarkt niet zal voelen, zal je ook niet profiteren van prijsdalingen, zoals de afgelopen maanden het geval is.

Op zoek naar specifieke informatie afgestemd op jouw noden?

Vraag online rechtstreeks je offerte aan!