Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Het gebeurt ons allemaal wel eens. Om te vermijden dat je overal moet beginnen te zoeken of moet wachten op een nieuw wachtwoord, kun je klikken op 'Wachtwoord vergeten?' om een nieuw wachtwoord aan te vragen.

Mijn wachtwoord opnieuw instellen

Ontdek hoe je in een paar stappen een nieuw wachtwoord kunt instellen voor je klantenaccount.

Stap 1: Klik op 'Wachtwoord vergeten?'

Op de startpagina van je klantenzone vind je de link 'Wachtwoord vergeten?' onder het invulveld 'Wachtwoord'.

Meld je aan in je klantenzone

Stap 2: Voer je e-mailadres in

Je komt dan terecht op deze pagina waar je het e-mailadres moet ingeven waarmee je je aanmeldt bij je klantenzone.

Je keert terug naar de startpagina en krijgt de volgende melding:

Opgelet: als dit adres onjuist is, ontvang je geen e-mail.

Instruction

Stap 3 : Klik in je e-mail op de knop 'Mijn wachtwoord opnieuw instellen'

Controleer je inbox om te zien of je onze e-mail hebt ontvangen. Klik in de e-mail op de knop waarmee je eenvoudig je wachtwoord kunt wijzigen.

Enkele tips voor als je de e-mail niet terugvindt in je inbox:

• Heb je gekeken bij je ongewenste e-mail of spam?
  • Is je e-mailadres correct geschreven?
  • Heb je een vijftal minuten gewacht?

Als de e-mail nog steeds niet is toegekomen, herhaal dan de procedure vanaf stap 2

Stap 4 : Kies je nieuwe wachtwoord

Je bent al bij de laatste stap! Je hoeft nu enkel nog een nieuw wachtwoord te kiezen om je aan te melden bij je klantenzone.

Nieuw wachtwoord

Een veilig wachtwoord

We leggen je niet veel regels op. Je wachtwoord moet minstens uit 8 tekens bestaan en één hoofdletter bevatten. Houd er echter rekening mee dat de veiligheid van je persoonlijke informatie cruciaal is. Hier zijn alvast enkele tips voor een veilig wachtwoord:

• Gebruik minstens 12 tekens
  • Voeg speciale tekens toe (&»!,;:?/)
  • Gebruik op elke website een uniek wachtwoord
  • Schrijf je wachtwoord niet op
  • Wijzig het regelmatig

Denk erom dat je ook een goede wachtwoordbeheerder kunt gebruiken. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken dat je wachtwoord onveilig zou zijn of dat je het zou vergeten.