Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat zijn jouw voordelen bij BENOveren?

Dat is beter renoveren. Met veel aandacht voor energievriendelijk verbouwen. Waarom zou je dat doen? Je komt het hieronder te weten.

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
isoler son toit avec des matériaux

Waarom BENOveren?

Tegen 2050 moet elke woning in Vlaanderen verplicht veel minder energie verbruiken.  De EPC-score mag dan maximaal nog maar 100 bedragen, dat is ongeveer zoveel als een energiezuinige nieuwbouwwoning van vandaag. Van de 2,9 miljoen huizen voldoen er nu nog maar 200.000 aan deze nieuwe norm. Als je renoveert, kan je jouw gebouw best meteen al klaarmaken voor deze nieuwe reglementering en ook voor een lange, energievriendelijke toekomst.

En er zijn nog andere goede argumenten om te BENOveren:

  • De waarde van je huis stijgt: woningen die zeer goed gerenoveerd zijn, brengen bij verkoop ook veel meer op
  • Je bespaart veel op je energiefactuur: zodra de renovatie klaar is, geniet je meteen dit financiële voordeel
  • Doordat je minder energie verbruikt, spaar je ook het milieu: goed voor jou, voor je omgeving én voor al wie na je komt
  • En ook belangrijk: een grondige verbouwing volgens de regels van de kunst bezorgt je een veel beter leefcomfort.

 

Hoe pak je dat slim aan?

Alles begint bij een goed plan. En of je nu alles in één keer aanpakt of in verschillende fases, cruciaal is dat je kiest voor een verstandige volgorde. Begin daarom met de ingrepen die je het meest opbrengen. En zorg ervoor dat je rekening houdt met verbouwingen die je eventueel later nog gaat doen.

Dit is de ideale volgorde als je succesvol wil BENOveren:

  1. Begin met dakisolatie. Een niet geïsoleerd dak verliest heel veel energie, tot 2 keer meer dan door ongeïsoleerde buitenmuren. Het is je grootste warmteverliespost, pak die het eerst aan.
  2. Isoleer je buitenmuren. Want ze zijn de tweede grootste bron van energieverlies. Dat doe je door isolatiemateriaal te laten aanbrengen, maar ook door de luchtdichtheid van je buitenmuren te verbeteren, vooral aan de aansluitingen met deuren en ramen.
  3. Daarna komen de buitendeuren, de ramen, het glas en de garagepoort aan de beurt. Daarbij is het goed aandacht te besteden aan de thermische onderbreking van de raamprofielen en aan de kwaliteit van het glas. Zodat je je geld niet langer door deuren en ramen naar buiten gooit.
  4. Vervolgens is het slim de benedenvloer te isoleren. Zo rem je het warmteverlies verder af. Maar ook: een warmere vloer geeft een veel groter comfortgevoel, waardoor je de verwarming ook wat lager kan zetten, zo win je twee keer.
  5. En als kers op de taart renoveer je de 'technieken'. Denk daarbij aan een energiezuinige verwarming via bijvoorbeeld een warmtepomp of zonneboiler, maar ook aan een goed gekozen ventilatiesysteem of  zonnepanelen voor het opwekken van je eigen elektriciteit.

 

eco-gerenoveerd huis

We helpen je hier graag mee

TotalEnergies moedigt haar klanten al sinds 2011 aan om dankzij slimme renovatie minder te verbruiken. Daarom richtten we TotalEnergies Isolatie op, een aparte afdeling waar je terechtkan bij de beste experts. Onze aannemers zijn zo goed in hun vak, dat je van ons een schriftelijke kwaliteitsgarantie krijgt bij het plaatsen van allerlei vormen van isolatie. 

Graag meer weten ?

Offerte aanvragen