Overslaan en naar de inhoud gaan

Vloer- en zolderisolatie: geen koude voeten meer!

Meubels, decoratie, houtkachel ... Niets wordt aan het toeval overgelaten! Toch voelen de ruimtes koud aan. En op blote voeten rondlopen is het verste van je gedachten. De schuldige? Je vloer! Een woordje uitleg.

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
personne qui se rechauffe dans une maison en hiver

Dat heerlijke thuisgevoel

Het ‘thuisgevoel’ verschilt van persoon tot persoon, maar een van de belangrijkste factoren is toch wel de sfeer. Daarom is de keuze van kleuren, materialen, architecturale vormen en verlichting ook zo belangrijk.

Vaak vergeten we echter het thermische aspect, waardoor ons huis in de winter koud aanvoelt. En dan is dat lekker knusse gevoel plots ver zoek.

Wil je het hele jaar door een warm en sfeervol huis? Alles begint met een goed thermisch comfort. Verschillende factoren zijn bepalend:

  • de stralings- en contactwarmte van de vloer en muren
  • de omgevingstemperatuur

En dat zonder een gat in je portefeuille te slaan!

 

Is isoleren een oplossing? Ja, maar ...

Wie aan ‘isolatie’ denkt, denkt meestal aan muren of dakisolatie ». Daar gaat inderdaad de meeste warmte in huis verloren. Wist je dat slecht geïsoleerde daken of muren goed zijn voor bijna 20 tot 30% van het warmteverlies in een woning?

Zoals hierboven al uitgelegd, hangt het comfort in een ruimte af van de temperatuur van de vloer en de muren. En de vloer, daar kom je net het meeste mee in contact. Veel mensen vergeten echter dat de koude uit de kelder via de vloer in onze leefruimte terechtkomt!

Als je het warmteverlies via de vloer tot 8 à 10% kunt terugdringen, daalt niet alleen je energiefactuur, maar wordt het ook een stuk behaaglijker in huis!

Een geïsoleerde vloer in de leefruimte is een opsteker voor jouw comfort:

  • minder warmteverlies
  • een hogere omgevingstemperatuur
  • een warme vloer en een aangename contactwarmte, zonder koude uitstraling

 

Kan ik mijn vloer isoleren?

Het ene huis is het andere niet. De isolatiemogelijkheden hangen dan ook af van de constructie van jouw woning. Hoe ziet jouw huis eruit?

Overtuigd? Isoleer dan je kelder en loop straks opnieuw op blote voeten in huis!

Ik wil graag een offerte