Overslaan en naar de inhoud gaan

Muurisolatie langs de buitenzijde: de administratieve kant

Wie isolatiewerkzaamheden zegt, zegt administratie. Het is misschien niet de leukste fase, maar je kunt er niet aan ontsnappen. Isolatie langs de buitenzijde geeft je voorgevel immers een volkomen andere aanblik.

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
personne qui trie des documents administratifs

Daarom moet je eerst contact opnemen met je gemeente. Op de planning staan de stedenbouwkundige vergunning, de vergunning voor de stellingen en het vrijhouden van een parkeerplaats. We leggen het even uit.

 

Stedenbouwkundige vergunning

Dit is het eerste wat je moet aanvragen wanneer je je voorgevel in een nieuw jasje wilt steken. In Vlaanderen heb je voor allerlei werken een stedenbouwkundige vergunning nodig. Ook voor de isolatie van je voorgevel.

Stap voor de aanvraag van deze vergunning naar de bevoegde overheid: je gemeente. De toekenning van de vergunning hangt af van:

  • je gewest,
  • je omgeving,
  • je wijk,
  • maar ook de gekozen afwerking.

 

Vergunning voor stellingen

Zodra je deze vergunning in handen hebt, kunnen de werkzaamheden eindelijk beginnen.

Toch moet je bij je bezoek aan het gemeentehuis ook vermelden of je woning vlak aan de straat ligt. Waarom? Heel eenvoudig: voor de plaatsing van de isolatie van je voorgevel moeten de werklui stellingen op het voetpad of de straat opstellen.

Vermeld dat als je in het gemeentehuis bent. Je krijgt dan meteen instructies om:

  • de nodige signalisatie voor het verkeer te voorzien,
  • voetgangers om te leiden naar het voetpad aan de overkant,
  • en vooral ongevallen te vermijden!

 

Vrijhouden van een parkeerplaats

Je aannemer zal hier waarschijnlijk zelf voor zorgen. Zijn comfort tijdens het werk en de veiligheid van zijn werklui staan immers op het spel! Herinner hem er echter nog even kort aan om onaangename verrassingen te vermijden.

Heb je nog vragen ?

Ik wil graag een offerte