Overslaan en naar de inhoud gaan

Een huis bouwen of renoveren: hoe maak je een keuze?

Je wilt in vastgoed investeren. Dan sta voor een groot dilemma. Ga je bouwen of eerder renoveren?

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
personnes qui organisent une renovation d'une construction

De voordelen van renovatie

Een beperkt budget

Als je rekening houdt met de basisprijs van een woning en de uit te voeren werken, dan is het totaalbedrag van de werken vaak lager dan wanneer je bouwtBij renovatie heeft je woning immers al een bestaande structuur. Let wel op voor verborgen gebreken!

Laat je daarom omringen met deskundigen wanneer je vastgoed koopt:

  • Een architect kan je vertellen welke werkzaamheden nodig zijn.
  • De notaris helpt je met alle administratieve stappen.

Hun diensten zijn niet gratis, maar je kunt er wel verrassingen mee vermijden en potentiële verborgen gebreken opsporen.

Onmiddellijke beschikbaarheid

Je kunt na de aankoop meteen in je nieuwe woning gaan wonen als de staat van het gebouw dat toelaat. Zo vermijd je de betaling van dubbele huur zoals bij de bouw van een nieuwe woning, waarbij de administratieve stappen vaak nogal aanslepen.

Gespreide investering

De renovatie van een woning biedt nog een voordeel voor je portemonnee: de spreiding van je investering in de tijd. Terwijl je voor de bouw van een huis meteen al je geld op tafel moet leggen voor de uitvoering van de werken, kun je bij renovatie alles op je eigen tempo doen. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met de werkzaamheden die noodzakelijk zijn voor je comfort, zoals het isoleren van je woning. De vernieuwing van het tuinhuis kan gerust enkele maanden wachten.

Meer charme

Een gerenoveerd huis heeft meer karakter dan een nieuwe woonst. Door er je eigen stempel op te drukken, krijg je een huis met een eigen verhaal en authenticiteit. Je huis gaat al jaren en soms zelfs generaties lang mee, dus je krijgt de garantie dat het ook op lange termijn stevig en betrouwbaar zal blijven.

 

De voordelen van bouwen

Een huis op maat

Als je beslist om in het avontuur van de bouw van een nieuwe woning te stappen, dan heb je een interessant voordeel: je kunt zowel je interieur als de buitenkant volledig personaliseren. Met de hulp van je architect ontwerp je je droomhuis op maat van je behoeften.

Kwaliteitsgarantie

Door je huis ruimte per ruimte zelf te ontwerpen, ken je meteen elk hoekje. Je hebt de materialen en de indeling gekozen. Niets is aan het toeval overgelaten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je aannemer alle werken uitvoert zoals het hoort. Je zult dus zeker niet met verborgen gebreken geconfronteerd worden!

Zo zie je maar, los van het budget moet je kiezen tussen een gebouw met een geschiedenis of het voorrecht om elk hoekje van je toekomstige huis zelf te kunnen bepalen.

 

Heb je nog vragen? Contacteer ons

Ik wil graag meer weten