Overslaan en naar de inhoud gaan

Speel op safe met een vast tarief

Wanneer je iets koopt, wil je steeds kiezen voor de beste prijzen. Voor jouw energiecontract is dit niet anders en het grootste verschil tussen die contracten is vaak het vast of variabel tarief. Wat is nu het voordeligst voor jou? Wij zetten de voordelen op een rijtje van een vast tarief!

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
Miniatuurvoorbeeld

Zekerheid

Een vaste prijs verzekert je van stabiliteit. Er zullen geen verrassingen komen en wanneer de energieprijzen zouden stijgen, profiteer jij van jouw verlaagd tarief. Geen kopzorgen, geen tijdsverlies met het vergelijken van prijzen. Jouw tarief staat vast voor de totale looptijd van jouw contract.

Planning

Jouw financiële planning zal niet in de war raken. Je bent zeker van de kosten voor de duur van jouw contract en deze zullen niet meer wijzigen. Wil je op lange termijn enkele financiële plannen maken? Dan is een vast tarief perfect op jouw maat. Jouw energiekosten kan je al op je lijstje noteren voor de volgende maanden.

Duur van je contract

Wanneer je een contract afsluit, houd je best rekening met de prijzen op dat moment. Als de prijzen hoog zijn, maar je toch zekerheid wil met een vast tarief, dan kies je beter voor een contract met kortere looptijd. Ons TOP energietarief is beschikbaar met een looptijd van 1, 2 of 3 jaar. Als je voor een jaarcontract kiest, worden de prijzen na een jaar herzien. Als in die tijd de prijzen zouden dalen, kan jij daar dus sneller van profiteren!

Denk jij dat de energieprijzen zullen blijven stijgen? In dat geval kan je kiezen voor een vast tarief voor langere termijn. Jouw prijs zal hetzelfde blijven, ondanks eventuele stijgingen. De duur van het contract is niet noodzakelijk bindend. Je kan dus eenvoudig wisselen van energieleverancier of tariefformule op voorwaarde dat je de opzegtermijn van 1 maand respecteert.

Belangrijk is ook om te weten dat jouw keuze enkel de energieprijs zal beïnvloeden. Alle taksen en andere kosten zijn identiek voor iedereen.

Ken jij onze verschillende tarieven al?

Ontdek onze tarieven nu!