Overslaan en naar de inhoud gaan

Hogere premies voor dakisolatie in Brussel

Wist je dat je in een goed geïsoleerd huis tot 30% energie kunt besparen? En in 2018 geniet je zelfs een voordeel tot € 40 per m2!

Link symbol Kopieer link
Gekopieerd
toiture intérieure isolée

Heb je opgemerkt dat je verbruik recent gestegen is of denk je dat je te veel verbruikt? Dan is de isolatie van je woning ongetwijfeld de boosdoener. Voor Brusselaars is dit het goede moment voor een oplossing, de premies zijn immers gestegen!

 

Een premie van € 40 per m2

Heb je plannen voor renovatiewerken om je woning energiezuiniger te maken? Ga dan nu na op welke premies je recht hebt. De Brusselse regering heeft de premies voor dakisolatie voor 2018 immers verhoogd, in het bijzonder voor dakisolatie.

De premie voor de isolatie van je dak bedraagt € 20 tot € 40 per m2. Dit bedrag wordt bepaald door de categorie. Zo krijg je voor de categorie A € 5 extra ten opzichte van het voorbije jaar. De winst is zelfs nog groter voor de categorieën B en C: € 10 extra voor de categorie B en € 15 extra voor de categorie C.

 

Premies in Vlaanderen ? Tot € 6 per m2.

Meer info

Prenons un exemple concret pour illustrer l’impact de cette hausse de la prime. La famille Dupond habite une maison avec un toit d’une superficie de 82m2. Le devis des travaux d’isolation de la toiture s’élève à 9 800€. De par leurs revenus, ils appartiennent à la catégorie C et bénéficient donc d'une prime de 40€ par m2.

Isolatie buitendak (82 m2 € 9800
Premie

40 X € 82 = € 3280

Uiteindelijk totaal € 9800 - € 3280 = € 6520 

Daarnaast werd de premie ook toegankelijker gemaakt. Zo werden er maatregelen genomen om de aanvraag van een premie te vereenvoudigen en werd de termijn verlengd.

 

Een isolatie voor elk daktype

Het maakt niet uit of je over een plat of een hellend dak beschikt, er is steeds een oplossing mogelijk. De methodes zijn verschillend, maar het resultaat is hetzelfde: een besparing van 30% op je energiefactuur.

Voor hellende daken zijn er twee methodes:

  • dakisolatie van binnenuit, en de
  • ‘sarkingmethode’ waarbij men via de buitenkant van de woning isoleert. 

In tegenstelling tot bij een plat dak is het lastiger om van je hellend dak een groendak te maken.

Heb je een plat dak, dan kan je dit isoleren via de techniek van de warme dakisolatie of het omgekeerd dak. De nieuwste trend bestaat erin om van daken groendaken te maken.

 

Het is nu het moment hiervoor!

Ik vraag een offerte